sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kyssäkaalipiirakka

Tänään syötiin pääruokana kyssäkaalipiirakkaa salaatin kera.
Jälkiruokana oli omenaa kinuskisydämellä, sen voit lukea alemmasta postauksesta.
Kyssäkaali on hieman makeahko kaalilta maistuva ja juurekselta
näyttävä kasvis. Nimi ei ole kovinkaan houkutteleva, mutta älä anna sen hämätä.
Wikipedia kertoo kyssäkaalin sisällöstä näin.  
100 grammaa kyssäkaalia sisältää 90 grammaa vettä, 
4,2 grammaa hiilihydraatteja sekä vitamiineista erityisesti C-vitamiinia, 
jota voi olla kyssäkaalissa jopa 60 mg. 
Tämä vastaa 80% aikuisen päivittäisestä saantisuosituksesta. 
Edellisten lisäksi 100 grammassa kyssäkaalia on useita hivenaineita, 
kuten 320 mg kaliumia (10% päivän saantisuosituksesta).
 Kyssäkaalin proteiinipitoisuus on varsin pieni - 
100 grammassa kyssäkaalia proteiinia on vain 0,5 g.

Pohjataikina syntyi näppärästi vuokaleipäviipaleista,
lisäsin mukaan myös porkkanaa ja omenoita.

Kyssäkaalipiirakka 
6 vuokaleipäviipaletta  Vaasan täysjyväviljasta
oivariinia voiteluun
Leikkaa viipaleiden reunat pois. Voitele oivariinilla.
Asettele viipaleet esim suorakulmaiseen voideltuun vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

1 pieni kyssäkaali kuutioina
3-4 porkkanaa kuutioina
2 omenaa  kuutioina
3 kananmunaa
1 dl kermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria, meiramia, paprikaa
3 dl emmenthaljuustoraastetta
Kuori ja kuutioi  pieniksi kuutioiksi kasvikset.
Ripottele ne uunivuokaan leipäviipaleille.
Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet keskenään.
Kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 180-asteessa noin 45 minuuttia.
Sekoita piirakalle salaatti.
Salaatissani oli friseetä, purjosipulia, kurkkua, päärynää ja oliiviöljyä.

Vuoka ennen  uuniin menoa ja vielä ilman munamaitoa.
Valmis kyssäkaalipiirakka juuri uunista otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.