torstai 21. helmikuuta 2013

Hirvipasta

Hirvipasta ei kuulosta italialaiselta,
eikä se sitä ole. Se on supisuomalaista,
tämä hirvenliha  on metsästetty kotiseutuni metsästä.
Ostin pennepastaa ja vahinko vain se on italialaista.
Koska en ole aikaisemmin hirvestä pastaa valmistanut,
katselin miten muut ovat sitä tehneet. Yllättävän vähän löytyi 
netistä ohjeita, oikeastaan yksi joka sopi tarkoitukseeni. 
Ruoka.fi-sivuilta löytyi sopiva ohje, jota mukailin syöjille sopivaksi.
Meillä oli syömässä kaksi pientä poikaa.
Pasta syötiin viimeistä murua myöten, se on merkki että hyvää oli.

Hirvipasta
600 g hirvenjauhelihaa
1/2 dl rypsiöljyä
puolikas pienestä juuriselleristä pieninä kuutioina
3 isoa luomuporkkanaa pieninä kuutioina
2 keltasipulia pieninä kuutioina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus timjamia, 2 tl ruususuolaa, ripaus mustapippuria
3 dl kasvislientä (luomu)

Kuori selleri ja porkkanat. Kuutioi ne hyvin pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi keltasipulit pieneksi ja murskaa valkosipulit.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja siirrä kasariin.
Kuullota juurekset ja sipulit. Siirrä kasariin.
Mausta ja sekoita. Kaada kasariin kiehuva kasvisliemi.
Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin verran.
Lisää lopussa hieman pastan keitinvettä.
Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Tarkista maku. Lisää annoksille persiljaa.
Kesken kypsyttämisen on hyvä raottaa kantta ja sekoitella.

5 kommenttia:

  1. Maistuisi minullekin!

    Tähänkö ei sitten yhtään sovi tomaattimurska tai ketsuppi?

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa herkulliselta, meillä olisi pakkasessa hirvipaisti tekoa vaille, mutta se on Ukon heiniä :)

    VastaaPoista
  3. Leena Lumi,
    Kyllä soppii erinomaisesti, joten laita tomaattimurskaa tai tuoreita kaltattuja tomaatteja.
    Jätin sen pois, koska pojat olivat sitä mieltä etteivät halua murskaa eikä tomaatteja.
    Heinzin ketsuppia laitettiin lautasella pastan päälle. Tosin en itse laittanut kuvattavaan annokseen.

    Sarppu,
    Tämä oli kyllä verraton pasta. Hirvenliha sopii erinomaisesti pastaan.

    VastaaPoista
  4. Pasta hirvenlihalla kuulostaa hyvältä, jopa hieman eksoottiselta, vaikka hirvi onkin tutun tuntuinen metsän asukki.
    Laitan blogisi seurantaan ideoiden varalta. :)

    VastaaPoista
  5. Jakke,
    Kiitos käynnistäsi.
    Tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.