sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Omenaa kinuskisydämellä

Keitin eilen peltipurkkia melkein kolme tuntia.
Purkki oli täynnä  lehmänmaitoa (55%) ja sokeria (45%),
maidossa rasvaa 8%. Keittämisen aikana maito muuttui 
sakeaksi toffeeksi tai kinuskiksi.  Lyhyesti sanottuna purkissa oli 
alunperin kondensoitua maitoa.
Tänään ajattelin valmistaa omenoista jälkiruokaa ja siihen
sopi hyvin tönkkö kinuski. Uunissa se muuttuikin notkeaksi ja
omenoista ja päärynöistä tuli suussa sulava jälkkäri.

Omenaa kinuskisydämellä
Kuori ja pilko omenat uuninkestäviin annosastioihin.
Sujauta mielesi mukainen määrä kinuskia omenoiden keskelle.
Laitoin aika reippaasti 4-5 kukkurateelusikallista per annos.
Pilkoin päälle kuorittua päärynää ja nostelin sen annoksien päälle.
Lopuksi ripaus kanelia. Sitten 200-asteiseen uuniin noin 15-minuutiksi.
Lisäsin hieman jäähtyneelle herkulle pienen jäätelöpallon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.