Keitin eilen peltipurkkia melkein kolme tuntia.
Purkki oli täynnä lehmänmaitoa (55%) ja sokeria (45%),
maidossa rasvaa 8%. Keittämisen aikana maito muuttui
sakeaksi toffeeksi tai kinuskiksi. Lyhyesti sanottuna purkissa oli
alunperin kondensoitua maitoa.
Tänään ajattelin valmistaa omenoista jälkiruokaa ja siihen
sopi hyvin tönkkö kinuski. Uunissa se muuttuikin notkeaksi ja
omenoista ja päärynöistä tuli suussa sulava jälkkäri.
Omenaa kinuskisydämellä
Kuori ja pilko omenat uuninkestäviin annosastioihin.
Sujauta mielesi mukainen määrä kinuskia omenoiden keskelle.
Laitoin aika reippaasti 4-5 kukkurateelusikallista per annos.
Pilkoin päälle kuorittua päärynää ja nostelin sen annoksien päälle.
Lopuksi ripaus kanelia. Sitten 200-asteiseen uuniin noin 15-minuutiksi.
Lisäsin hieman jäähtyneelle herkulle pienen jäätelöpallon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.