keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tagine naudanlihasuikaleista

Otin tänään taginepadan käyttöön.
Haudutin naudansuikalelihapataa.
Lisukkeeksi kypsensin uunissa kesäkurpitsaviipaleita ja kukkakaalia.
Lounas oli täsmäruokaa, kaikki tuli syötyä.
Sehän oli tarkoituskin.

Tagine naudanlihasuikaleista  
Ensin ruskistin pannulla huoneenlämmössä olleet lihasuikaleet (400g)
kahdessa erässä voi/öljyseoksessa. Ripautin päälle suolaa 
ja nostin lihat taginepataan. Huuhtelin pannun vesitilkalla ja sekin hulahti pataan.
Kuorin ja silppusin yhden kelta- ja yhden salottisipulin  sekä murskasin valkosipulikynnen.
Kuullotin sipulit voi/öljyseoksessa, lisäsin mukaan mausteet, mustapippuria, currya, maustesosta,
juustokuminaa, ja porkkanalantit. Kuullotin muutaman minuutin ja lisäsin seoksen pataan.
Huuhdoin taas pannun vedellä ja kaadoin huuhteluliemen pataan.
 Liemi saa peittää juuri ja juuri lihasuikaleet.
Loppuvaiheessa lisäsin mukaan puolitetut kirsikkatomaatit
Haudutin miedolla lämmöllä, kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa.
Viimeiseksi lisäsin 3 rkl ranskankermaa.

Kesäkurpitsat ja kukkakaali uunissa 

Kesäkurpitsat uuniin menossa
Kesäkurpitsat viipaloin ja maustoin suolalla, annoin vetäytyä hetken ja kuivasin.
Sivelin pintaan rypsiöljyä, ripottelin mustapippuria ja korppujauhoa.
Kesäkurpitsat kypsyivät uunissa  yhdessä kukkakaalin kanssa.
Kukkakaalinupuille pirskottelin rypsiöljyä ja suolaa.
Vuoan pohjalle kaadoin vesitilkan.
*
Ja sitten syötiin kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.