tiistai 12. helmikuuta 2013

Herne-minttukeitto Mustaherukka-mansikkarahka

Tänään laskiaistiistaina syötiin hernekeittoa.
Ei aivan perinteistä, vaan vihreämpää ja raikkaampaa.
Tämä simppeli keitto syntyy, jos on pakasteessa herneitä. Ei tarvitse liotella yön yli
Jos herneitä ei ole, niitä saa kaupan pakastealtaasta.
Jälkiruoaksi illan alkaessa syötiin marjarahkaa.
Ostin luomurahkaa ja täytyy todeta, että se on paljon pehmeämmän makuista 
kuin  tavallinen rahka. Pyöristin makua vielä mascarponella.

Herne-minttukeitto
2 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia silputtuna ja 2 valkosipulinkynttä murskattuna
800 g  (4ps) pakasteherneitä
1 l kasvislientä
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
suolaa, mustapippuria rouheena
kuohukermaa
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet
Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Sekoita mukaan herneet ja kasvisliemi.
Kiehauta ja ota kattila pois levyltä.
Soseuta keitto. Lisää joukkoon minttu ja mausteet. 
Siirrä levylle ja lorauta keittoon tilkka kermaa.
Annostele ja lisää kermaa myös keiton päälle. Nauti.

Mustaherukka-mansikkarahka
Sekoita luomurahkapurkillinen ja puolikas mascarponepurkista. Notkeuta
kermatilkalla jos haluat. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan.
Nostele kerroksittain kohmeisia mustaherukoita, mansikoita ja juuri
sekoittamaasi rahkaseosta.
Rahkaa ei välttämättä tarvitse sekoittaa mössöksi siihen perinteiseen tapaan.

2 kommenttia:

  1. Nam, rahkaa, mulla on ollut jo pitkään sellainen rahkakausi, että syön päivittäin, ajattelen siinä olevan niin paljon proteiineja, pro feel proteiinirahkat myös hyviä, kun niihin lisää itse marjoja, vaikka eivät tietysti voita tällaisia itsetehtyjä.

    VastaaPoista
  2. Rahkat teen kotona itse sekoittaen. Tuo luomurahka oli mukava tuttavuus.

    Jogurtteja on tuhoton määrä kauppojen hyllyillä, ostan kuitenkin turkkilaista tai kreikkalaista.
    Ne valmiiksi maustetut maistuvat liian makeilta ja niissä on myös selvä vähänkuin esanssien maku.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.