keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Mustikkajuustopiirakka

Leivoin pakastemustikkaa ja - mansikkaa käyttäen piirakan.
Pohjataikina kuulosti helpolta, sovitussa järjestyksessä kaikki sekaisin,
päälle marjat ja juustokuorrutus. Siinä se.
Luin ohjeen Makuja.fi-sivuilta ja suurensin ohjeen  1.5-kertaiseksi
eli juuri sopivaksi kantikkaaseen piirakkavuokaan.

Mustikkajuustopiirakka
Pohja
2   dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3/4 dl sulatettua voita
3/4 dl kermaa
2 munaa
Päälle
3 dl mustikoita kohmeisina, 2 dl mansikoita kevyesti sulatettuna
Tuorejuustotäyte
200 g tuorejuustoa Philadelphia
1 1/2 dl täysmaitoa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Vuoan leivitykseen
voisulaa ja kaurahiutaleita
Koristeeksi
mustikoita ja mansikoita

Sekoita taikina ohjeen mukaan.
Samoin vispaa täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Nämä ovat niitä lapsuuden makuja, joista ei saa koskaan tarpeekseen, takuulla hyvää.

    VastaaPoista
  2. Kiinnostuin, kun saa vain sekoitella ja kasata, paistaa ja maistaa.
    Sopii extemporeleipojalle.

    VastaaPoista
  3. Yam, tämä vaikuttaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Oli hyvää ja porukalla syötiin heti.

    VastaaPoista
  5. Nam, tämäpä täytyy kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista
  6. Viivi,
    Helppoa kuin heinänteko ja hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.