Tänään valmistin risoton uunissa ja ensimmäistä kertaa
juuri tällä tavalla. Luin taas Kodin Kuvalehteä ja innostuin
uunirisotosta. Tosin mukailin hieman ohjetta, en käyttänyt juustoa,
vaan 17%:sta venäläistä jogurttia.
Eilisestä oli jäänyt paistettua lohifilettä, yhdistin sitä risottoon.
Lisukkeeksi sekoitin vielä hedelmäisen salaatin.
Uunirisotto lohella
Hedelmäinen salaatti
2 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl voita
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä silputtuna ja murskattuna
3 dl risottoriisiä
1 1/2 dl valkoviiniä
5 1/2 dl kuumaa kasvislientä
kuivattua aprikoosia kuutioina
1 dl venäläistä maustamatonta jogurttia 17 % (tai vuohenjuustoa ja smetanaa)
pala purjoa hienonnettuna
mustapippuria rouheena ja tarvittaessa suolaa
lohifilettä pilkottuna annoslautasille
Aseta kiertoilmauuni 175- asteeseen
Mittaa oliiviöljy ja voi uunivuokaan
Kuori ja hienonna sipulit ja laita ne uunivuokaan.
Kuullota sipuleita 3 minuuttia uunissa.
Lisää joukkoon riisi ja sekoita hyvin.
Kaada joukkoon valkoviini ja kypsennä 5 minuuttia.
Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi ja sekoita hyvin.
Peitä kannella tai foliolla.
Kypsennä noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on napakan kypsää.
Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana.
Lisää tarvittaessa kasvislientä.
Sekoita joukkoon mustapippurilla ja hienonnetulla purjolla
maustettu jogurtti. Tarkista suolan tarve.
Annostele ja lisää mukaan pilkottua kypsää lohifilettä ja
hedelmäistä salaattia.
Friseesalaattia, kuivattua aprikoosia pienittynä, kurkkua kuutioina,
kuivattua viikuna paloina. Kastike vinaigrette.
Risotto valmiina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.