torstai 31. tammikuuta 2013

Punajuuripaistos

Punajuuresta en ole pitkään aikaan kokannut.
Tänään oli  punajuuren vuoro.
Keitin juurekset päivällä puolikypsiksi, jotta ne
ehtivät jäähtyä illan ruokakokkaukseen.
Aikomukseni oli paistaa pihvit, mutta koepaistoksen 
jälkeen en ryhtynyt siihen. Pihvit olivat sen verran murenevia,
 että niiden paistaminen olisi hidasta ja ulkonäkö vaihteleva.
Niinpä paistoin yhden ison punajuuripihvin uunissa.

Punajuuripaistos

500 g punajuurta 
1 rs (100g) mustapippuri-tilli tuorejuustoa Creme Bonjour
50 g sinihomejuustoa
1 kananmuna
ruususuolaa, meiramia, mustapippuria
3/4 dl tattarijauhoja
Keitä punajuuret puolikypsiksi. Anna jäähtyä. 
Kuori ja raasta karkeahkoksi.
Lisää raasteen joukkoon tuorejuusto, tattarijauhot ja sinihomejuustomuruste.
Sekoita ja lisää kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Voitele matalareunainen laakea uunivuoka. Nostele punajuuriseos vuokaan.
Kypsennä kiertoilmalla 200-asteessa  noin 20 minuuttia.
Lisukesalaatissa on paprikaa, kurkkua ja sinihomejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.