Innostuin paistamaan rahkalätyt. Ajatus lähti MTV3 Makuja-
aamutv-lähetyksestä. Kun rallikuski Hirvonen halusi
saada reseptin, oletin, että näiden täytyy olla hyviä.
Hyviähän ne olivat, vaikka en käyttänyt vehnäjauhoja ja lisäsin mukaan
purkin pohjalle jäänyttä smetanaa.
Olen tottunut siihen, että lättytaikinaan lisätään kaikkea sitä,
mitä on vain hitusen jäljellä. (Mitään ei kannata heittää hukkaan).
Mansikat ja mustikat olivat loistava lisuke rahkalätyilleni,
joten eipä tarvinnut lähteä vaahterasiirappia kaupasta hakemaan.
Rahkalätyt marjoilla (luontaisesti gluteeniton)
1 prk maitorahkaa 0,3 %:sta
3 rkl smetanaa (ei ollut ap-ohjeessa)
2 kananmunaa
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/2 dl Jytte tummaa gluteenitonta jauhoa
2 tl psyllium-jauhetta - mitä se on ?
se on Plantago ovata-kasvin kuivatuista siemenistä valmistettua jauhetta,
gluteenittoman leivonnan apuaine, joka lisää taikinaan sitkoa.
voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset taikinaksi.
Anna vetäytyä hetki. Paista voinokareessa.
Käytin lättypannua.
Tarjoa juuri sulaneiden mansikoiden ja mustikoiden kera.
Vehnäjauhoversiossa käytät 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 rkl perunahiutaleita psylliumin asemasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.