torstai 3. tammikuuta 2013

Ananas-mansikkasalaatti

Koska puolikas ananaksesta oli vielä jäljellä,
tein sitä mikä on hyvää ja terveellistä, ananas-mansikkasalaattia.
Jouluruokia on ahmittu ainakin kinkun muodossa, 
joten ananaksen bromelaiini-entsyymi sopii juuri nyt erinomaisesti.
Se hajottaa proteiineja ja helpottaa ruuan sulamista.
Lisäksi ananas sisältää diureetteja eli nesteenpoistolääkettä,
 jotka lisäävät virtsan eritystä ja poistavat siten nestettä elimistöstä. 
 Diureetteja käytetään esimerkiksi kohonneen verenpaineen, erilaisten turvotustilojen, 
sydämen vajaatoiminnan, keuhkopöhön ja munuaissairauksien hoidossa.
Lähde Wikipedia.

Ananas-mansikkasalaatti

Tuore ananas viipaloidaan, kuoritaan, kova keskiö poistetaan.
Pehmeä hedelmäliha kuutioidaan.
Pakastetut mansikat sulatetaan.
Ananaskuutiot ja mansikat nostetaan kulhoon. 
Päälle pirskotetaan balsamicoa.
Kastikkeeksi sekoitetaan turkkilaista jogurttia ja tilkka kermaa.
Maustetaan vaniljasokerilla ja stevialla.
Basilika ei ole koriste, vaan se sopii hyvin mausteeksi tähän kokonaisuuteen.

Mitä söimme ennen jälkiruokaa   ?
Äitien tekemää maksalaatikkoa, jossa oli rusinat.
Näin helppoa ruokaa tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.