perjantai 18. tammikuuta 2013

Kalkkunapihvit riisillä ja kasviksilla

Kalkkunansisäfileeleikkeet sujahtivat tänään ostoskoriini.
Toivoisin kovasti, että broilerin lisäksi löytäisin kalkkunaa, ankkaa
viiriäisiä ja villilintuja kaupan tiskiltä.
Muistelen aikaa, jota vietin enoni luona. Hän metsästi
lintuja, kuten teeriä, metsoja, pyy-lintuja, erilaisia vesilintuja.
Nyt lienevät metsästyssaaliit lintujen osalta aika vähäisiä myyntiä ajatellen.
Ravintolat kai ostavat kaiken sen, mikä myyntiin riittää.
Tänään söimme kalkkunaa, kasarissa kypsennettyjä kasviksia  ja jasmineriisiä.

Kalkkunapihvit, kasvikset ja riisi

n 500 g kalkkunan fileepihvejä
2 rkl rypsiöljyä
3 tl mausteseosta ( korianteri, kumina,inkivääri,chili,mustapippuri jne) 
currya ja 1 tl suolaa
Kasvikset kasarissa
1 punasipuli lohkoina
4 porkkanaa lantteina
pala purjoa suikaleina
1 omena viipaleina
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
mustapippuria ja ripaus suolaa
Kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
paprikaa, mustapippuria, sokeria, suolaa

Sekoita öljy ja mausteet. Levitä seos pihvien pintaan.
Anna maustua 15 minuuttia. Paista pihvit keskilämmöllä pannulla.
Kuori sipuli, porkkanat ja omena, pilko .
Huuhtele purjo ja leikkaa paloiksi.
Kuumenna öljy ja hunaja kasarissa. Lisää kasvikset, kypsennä keskilämmöllä, 
sekoita välillä.  Mausta. 
Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
Kypsennä jasmineriisi   pakkauksen ohjeen mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.