torstai 17. tammikuuta 2013

Juustotorttu vadelmakastikkeella, Päärynätortut,Tomaatti-metwurstipiiras

Tänään  ja eilen leivoin sekä makeaa että suolaista.
Pieni juustotorttu vadelmakastikkeella  syntyi näppärästi.
Pohjataikina oli rahkalla kevennetty voitaikina.
Täytteen pääaines oli philadelphiajuusto, lisäsin sitruunamehua
 ja  sokerina tomusokeria.
Päärynätortut  syntyivät Myllyn Paras voitaikinasta ja tuoreista päärynöistä.
Metwurstipiiras syntyi samalla ohjeella kuin aikaisemmin tekemäni kinkkupiiras.
Metwurstipiiras oli suosittu, sitä santsattiin.

Päärynätortut
Puolita valmiit voitaikinalevyt neliöiksi.
Voitele reunat kananmunalla. Paina keskiöön esim lasilla pyöreä rengas.
Kuori päärynät, poista siemenkota. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Aseta keskiöön päärynäviipaleita 4-5. Ripottele pinnalle kanelia,
mantelimurskaa ja 1 tl ruokosokeria.
Paista 225-asteessa keskitasolla 15 minuuttia.

Juustotorttu vadelmakastikkeella
Pohja
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
vajaa tl leivinjauhetta
1/2 prk maitorahkaa
Nypi voi ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen, tasaiseksi.
Lisää maitorahka ja sekoita. Pyöritä palloksi ja nosta
kelmuun käärittynä jääkaappiin hetkeksi.
Täyte
200 g philadelpiajuustoa
4 rkl kermaviiliä
3 rkl tomusokeria
4 rkl sitruunamehua
2 kanamunaa
Sekoita ainekset tasaiseksi. 
Painele taikina irtopohjavuokaan, pohjalla leivinpaperi.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
Kaada päälle täyte. Paista 200-asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vadelmakastike
2 dl vadelmia
4 rkl hillosokeria
3 rkl sitruunamehua
Keitä muutama minuutti.
Painele siivilän läpi. Tarjoa jäähtyneenä.

Tomaatti-metwurstipiiras
Tämä piiras syntyi aiemmin tekemäni kinkkupiiraan ohjeella.
Kinkun tilalle ohuina suikaleina 100 g metwurstia.
Tässä käytin runsaskuituisia Vaasan Taika täysjyväruisleipäviipaleita.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.