lauantai 26. tammikuuta 2013

Ylikypsää naudankylkeä uunijuureksilla - Mysliomenapaistos

Kypsytin tunteja alhaisessa uunin lämmössä
naudankylkeä ja -lapaa. Tarkoituksena on syödä lapaosuus huomenna.
Näiden halpojen  ja luuta sisältävien palojen kilohinta on 
noin puolet paistilihan hinnasta.  
Hauduttamalla tulee hyvää ja luu antaa vielä oman makulisänsä liemeen.
Lisukkeeksi kypsyivät uunijuurekset  ja höyrytin kukkaalipuolikkaan.
Mysliomenapaistos jälkiruuoaksi syntyi hetken mielijohteesta. 
Uuni oli valmiiksi lämmin, joten samoilla sähköillä mentiin.

Haudutettua naudankylkeä
Uunijuurekset
Höyrytetty kukkakaali

n 600 g naudankylkeä luineen kahtena palana
n 600 g naudanlapaa luineen
3 sipulia, 4 valkosipulinkynttä
12 mustapippuria, 5 laakerinlehteä, meksikonmaustesekoitusta
ruususuolaa ja voita ruskistamiseen
kasvislientä
Ruskista kevyesti lihapalat paahtuneessa voissa, lisää pannulle valkosipulin kynnet.
Nosta lihapalat  kattilaan.Mausta suolalla ja lisää muut mausteet
sekä lohkotut kuoritut sipulit.
Kiehauta pannulla kasvisliemi ja kaada lihojen päälle. Lihat saavat juuri ja juuri peittyä.
Laita kansi päälle ja aloita hauduttaminen 150-asteessa, alenna lämpöä
tunnin kuluttua 120-asteeseen. Hauduta noin 4 tuntia.
Uunijuurekset
Kuori ja suikaloi juuriselleriä, palsternakkaa ja porkkanaa.
Sekoita mausteliemi oliiviöljyä, hunajaa, sitruunaa, suolaa, mustapippuria.
Kaada mausteliemi juureksille, sekoita ja nosta uunivuokaan.
Ripottele pinnalle paprikaa.
Kypsennä kiertoilmalla 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Kukkakaalikukinnot höyrytin mikrossa mausteena vain ruususuolaa.
Kastike
Siivilöin lihan kypsennyslientä kattilaan. Suurustin maissitärkkelyksellä.
Tarkistin, että maku oli sopiva. Lopuksi tilkka kermaa.

Mysliomenapaistos
Kuori ja lohko omena uunivuokaan. Ripota päälle kanelia.
Sekoita hedelmämysliä voisulaan. Nostele omenoille.
Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoa jäätelön kanssa.
Hyvää kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.