Viimeiset rippeet kinkusta upposivat hernekeittoon.
Keitin keiton lauantaina ja tänään siitä syötiin loput.
Hernekeittoahan sopii valmistaa isompi annos, herneitähän liotellaan pitkään.
Kinkun määrä myös ratkaisee keiton määrän.
Näillä perusteilla keittoa syntyi kahdelle päivälle.
Ostin possunkylkeä, jota ruskistin rapeaksi pannulla.
Pekoni sopi hyvin keiton päälle.
Punainen tuore ja hieman makea paprika oli raikas lisä keittoon.
Hernekeitto
2 l vettä
5 dl herneitä
2tl suolaa
400 g luutonta (joulu)kinkkua
1 luomulihaliemikuutio
1 tl meiramia, vajaa tl timjamia, 1 tl mustapippuria
1 punainen paprika
150 g possun kylkeä
Huuhtelöe herneet ja laita ne yöksi likoon suolalla maustettuun veteen.
Laita herneet kiehumaan liotusveteensä.
Paloittele kinkku ja lisää se keittoon kypsymisen puolivälissä.
Anna kiehua noin 2 tuntia. Keitto on kypsää, kun herneet hieman soseutuvat.
Mausta keitto lihaliemitiivisteellä, timjamilla, meiramilla ja mustapippurilla.
Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Lisää kuutiot keittoon. Kiehauta keitto ja tarkista maku.
Leikkaa possunkylki pieniksi suikaleiksi. Ruskista pannulla rapeiksi.
Nosta talouspaperille valumaan. Lisää keittoannoksille.
Mustikkajogurtti hapankorpulla
Kuten me kaikki tiedämme, mustikka on hyvin terveellistä jopa superfoodia.
Mustikoissa on A-, B- ja C-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia,
mangaania, kuituja, flavonoideja ja sakkaroideja.
Näillä on terveysvaikutuksia. Ne pienentävät sydän- ja verisuonisairauksien,
silmäsairauksien ja syövän riskejä..
Antioksidantit vähentävät tulehduksia.
**
Nautimme tätä extemporeena valmistamaani mustikkajogurttia illallisena.
Se syntyi näin. Murustele pari hapankorppua annoskulhon pohjalle.
Nostele desi pakastemustikoita sulamaan murusteen päälle.
Lisää pari rkl fariinisokeria. Kun mustikat ovat sulaneet, sekoita.
Lopuksi lisää turkkilaista jogurttia 1 1/2 dl ja sekoita jälleen.
Nauti niin huomaat, että yksinkertainen sörsseli on erittäin hyvää.
Antioksidantit vähentävät tulehduksia
5 dl herneitä
2tl suolaa
400 g luutonta (joulu)kinkkua
1 luomulihaliemikuutio
1 tl meiramia, vajaa tl timjamia, 1 tl mustapippuria
1 punainen paprika
150 g possun kylkeä
Huuhtelöe herneet ja laita ne yöksi likoon suolalla maustettuun veteen.
Laita herneet kiehumaan liotusveteensä.
Paloittele kinkku ja lisää se keittoon kypsymisen puolivälissä.
Anna kiehua noin 2 tuntia. Keitto on kypsää, kun herneet hieman soseutuvat.
Mausta keitto lihaliemitiivisteellä, timjamilla, meiramilla ja mustapippurilla.
Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Lisää kuutiot keittoon. Kiehauta keitto ja tarkista maku.
Leikkaa possunkylki pieniksi suikaleiksi. Ruskista pannulla rapeiksi.
Nosta talouspaperille valumaan. Lisää keittoannoksille.
Mustikkajogurtti hapankorpulla
Kuten me kaikki tiedämme, mustikka on hyvin terveellistä jopa superfoodia.
Mustikoissa on A-, B- ja C-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia,
mangaania, kuituja, flavonoideja ja sakkaroideja.
Näillä on terveysvaikutuksia. Ne pienentävät sydän- ja verisuonisairauksien,
silmäsairauksien ja syövän riskejä..
Antioksidantit vähentävät tulehduksia.
**
Nautimme tätä extemporeena valmistamaani mustikkajogurttia illallisena.
Se syntyi näin. Murustele pari hapankorppua annoskulhon pohjalle.
Nostele desi pakastemustikoita sulamaan murusteen päälle.
Lisää pari rkl fariinisokeria. Kun mustikat ovat sulaneet, sekoita.
Lopuksi lisää turkkilaista jogurttia 1 1/2 dl ja sekoita jälleen.
Nauti niin huomaat, että yksinkertainen sörsseli on erittäin hyvää.
Antioksidantit vähentävät tulehduksia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.