Tänään syötiin ateriana vain lounas ja sen jälkeen kyläiltiin.
Eilistä haudutettua lihaa käytin salaattiin ja sain sopivan lounaan.
Naudanlapa oli mureaa ja maukasta salaatissa.
Aamulla valmistin helpon omenakakun, se oli sopivasti jäähtynyt
lounaan jälkiruuaksi. Ohje on MTV3-Makuja-sivulta.
Sain omenakakkua syödessäni hyvän idean omenakakuksi, jossa on pohjana
myös leipää. Toteutan sen jossain vaiheessa.
Itsetekemääni omenasosetta on pakasteessa yllin kyllin vielä.
Omenakakku
4 dl murennettua hapanimelää vuokaleipää
150 g voita + voiteluun
2 omenaa
3 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
Kuumenna uuni 200-asteeseen. Voitele vuoka tai paistinpannu.
Paista leivänmurut pienissä erissä 100 grammassa voita. Raasta omenat karkeaksi.
Painele puolet leivänmurusista vuokaan. Levitä päälle omenasose ja raastetut omenat.
Painele loput leivänmurut päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pane loppu voi nokareina
kakun päälle. Paista omenakakkua uunissa puoli tuntia.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.Tai ilman niitä.
Salaatti lihalisukkeella
Salaatit ovat mieliruokaani.
Tässä salaatissa on,
kolmen salaatin sekoitus - rucola, salanova ja kerä.
purjosipulia, kurkkua, höyrytettyä kukkakaalia, paprikaa
ylikypsää naudanlapaa paloiteltuna
tomaattia, kastikkeena oliiviöljy-sitruunakastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.