keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Uunimunakas

Kävimme eilen syömässä lounaan intialaisessa ravintolassa.
Kuljen usein tuon ravintolan ohi ja joka kerta ajattelen, pitääpä mennä
joskus syömään ja kokemaan intialaista ruokaa.
Eilen se toteutui, pettymys oli suuri. Kaikki alkoi jo salaattipöydästä.
Vetistä punajuurta, kurkkua, tomaattia ja sitä iänikuista sitkeän nahistunutta jäävuorisalaattia.
Pelkäsin pahinta ja kun lämmin ruoka tuli, se oli käytännöllisesti katsoen lähes
syömäkelvotonta. Parasta oli lämmin vastaleivottu naanleipä.
Kana oli ylikypsää, kuivaa, kitkeräksi maustettua. Riisi "laihaa".
Ja ne aterimet, ne olivat seosmetallia, messinkiä enimmäkseen.
Joka kerta, kun haarukka kosketti makunystyröitä levisi metallinmaku suuhun.
Tähän ravintolaan ei meillä ole enää mitään asiaa. 
********
Takaisin tähän päivään.
Valmistin lounaaksi mehukkaan uunimunakkaan.

Uunimunakas 2:lle 
5 munaa
5 rkl kermaa
ruususuolaa ja mustapippuria
öljyä vuoan voitelemiseen
Sekoita ainekset ja kaada uunivuokaan.
125 g naudanlihaa kuutioina
125 g mozzarellaa pilkottuna
3 tomaattia kuutioina
kuivattua persiljaa
Lisää ainekset munamassan päälle vuokaan.
Kypsennä 180-asteessa noin 25-30 minuuttia.
 

6 kommenttia:

  1. Olen lopettanut jo aikaa sitten "ravintolaruokailun". Taas eilen juttua hyvienkin ravintoloiden keittiöiden tilanteesta. Parasta ruokaa saa itse tekemällä. Sinun kuvasi ja reseptisi ovat tosi herkullisen näköisiä. Tänään vasta eksyin blogiisi...

    VastaaPoista
  2. On se hyvä, että täältä blogeista saa niin hyviä vinkkejä tähän kotiruokalistaan. Uunimunakas - unohdettu herkku, jota meidän perhe nautiskelee huomenna. Paitsi, että teen 2 versiota - toisen lihan kanssa ja toisen ilman;)

    VastaaPoista
  3. Mielettömän usein kotona saa parempaa itse tehden kuin mitä saa ravintolassa. Tässä just googlasin Porvoon ravintoloita, ja etsin meille lounaspaikkaa...

    Toki on Euroopan maantiekartasto, johon olen merkinnyt Keski-Euroopan ikimuistoisimmat ruokaelämykset ja Suomessa on pari 'omaa paikkaa', joihin menemme kuin kotiimme ja viemme sinne myös ystäviämme, mutta itse yltää samaan - halutessaan. Joskus vain on kiva mennä porukalla ulos syömään.

    Munakas eri versioina on aina tervetullut!

    VastaaPoista
  4. PS. Kuulun naisryhmään, jonka kanssa käymme noin kerran tai kahdesti kuussa testaamassa eri ravintoloita. Annamme sitten niille pisteitä eri asioista aina miljööstä viinin oikeaan lämpötilaan.

    VastaaPoista
  5. Manta,
    Mukava, että tulit käymään, tervetuloa uudelleen.
    Ravintoloissa on suuria eroja, valitettavasti hyviä on harvassa. Lounasaikaan keittiön taso tulee hyvin selville, kun keittiössä pitää valmistaa ruokaa huokealla, mennään helposti riman alle.

    Ladylle,
    Kotiruoka on parasta, joskus tekee hyvää kokeilla ammatti-ihmisten tekemää. Yllätys on ikäävä, kun taito pettää tai he eivät itse maistele omia ruokiaan.
    Olen usein miettinyt rohkenisiko pyytää tekemään asiakaskyselyä. Selviäisi, mitä ruokailijat todella ajattelevat ruuasta ja muusta. Se voisi olla monen ravintolan pelastus.
    Uunimunakas on helppoa ja hyvää.
    Eikä hyvä ruoka monimutkaista tarvitse ollakaan.

    Leena Lumi,
    Ravintolaoissa on välillä ja joskus kiva käydä jo rentoutumisenkin takia, saahan sieltä usein pieniä vinkkejäkin.
    Oma huonot-listani karttui taas yhdellä.
    Usein on ollut mielessäni rouva suorasuun tapaisesti, että ehdotan asiakaskyselyä ruuasta ja muusta. Vielä en ole toteuttanut tätä sinänsä hyvää ideaa tason kohottamiseksi.
    Maanlaajuisessa boikotissa ovat meillä Rossot ja kaikki tienvarsikuppilat.

    VastaaPoista
  6. Toki on Euroopan maantiekartasto, johon olen merkinnyt Keski-Euroopan ikimuistoisimmat ruokaelämykset ja Suomessa on pari 'omaa paikkaa', joihin menemme kuin kotiimme ja viemme sinne myös ystäviämme, mutta itse yltää samaan - halutessaan. Joskus vain on kiva mennä porukalla ulos syömään.
    web development company vancouver ,
    web design and development vancouver ,

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.