Koska kalkkunaa ei ollut enää, ostin kokonaisen broilerin.
Se oli kypsentämätön ja pakastettu. Annoin sulaa jääkaapissa yön yli.
Luin Hans Välimäen ohjeen ehjän broilerin kypsentämisestä.
Siitä se sitten lähti. Sitruunaa ja valkosipulia sisälle ja muitakin mausteita.
Ostin myös ehjän kokonaisen ananaksen. Siitä riitti sekä
jälkiruokaan että salaattiin.
Kokonainen broileri uunissa kypsyttäen
1 kokonainen broileri
suolaa, sisilialaista mausteseosta
4 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 sitruuna viipaleina
1 rkl kuivattua rakuunaa ja muutama oksa tuoretta basilikaa
1 rkl currya,
voita
Laita broilerin sisälle pari nokaretta voita, valkosipulin kynnet,
sitruunaviipaleet, rakuuna, basilika sekä suolaa ja mausteseosta.
Hiero broilerin pintaan suolaa, currya ja mausteseosta.
Sido koivet ja siivet hyvin kiinni. Lisää kattilaan tilkka vettä pohjalle.
Nosta broileri kattilaan, käytin keramiikkapinnoitekattilaa.
Paista uunissa 200-asteessa noin tunti. Käännä broileria,
jotta molemmat puolet ruskistuvat. Valele kattilaan kertyneellä liemellä.
Broileri on kypsä, kun tikulla pistäen sisältä valuu kirkas neste.
Kattilan liemi käy kastikkeena riisille.
Keitin lisukkeeksi jasmineriisiä.
Lisukesalaattina oli rucolaa, kurkkua, kirsikkatomaattia ja tuoretta
ananasta. Kastike oliiviöljy/balsamico-vinaigrette.
Ananas-mansikkasalaatti
Leikkaa ananaksesta kiekkoviipaleet ja kuori ne sekä
poista kova keskus. Leikkaa pienehköiksi paloiksi.
Sekoita ricottajuustoon tilkka kermaa. Mausta stevialla ja vaniljasokerilla.
Nostele annosmaljoihin kerroksittain ananasta, mansikkaa ja ricottajuustoa.
Ananas oli sopivan kypsä ja makea, oikein hyvää.
Ananas sisältää A-, B- ja C-vitamiineja.
Lisää tietoja ananaksesta voit lukea linkin takaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.