Vaikka ohje on tuttu postaan sen tänne seuraavaa joulua ajatellen, löytyypä sitten helposti.
Leivoin kaksi annosta samalla kertaa. Paistoin niistä kolme kakkua. On helpompi pakastaa hieman pienempänä.
Mietin jo, kun maisteltiin tätä suussa sulavaa kakkua, että kakkua voisi tarjota hieman eri tavalla. Suorakaidekakuista voisi leikata viipaleet ja koota niistä leivokset. Appelsiini- tai omenasosetta väliin ja päälle valkosuklaakuorrutetta tai vastaavaa. Tai vain tomusokeria ja hedelmäviipale. Saa nyt nähdä mitä kehittelen.
Taatelikakku
500 g (2pkt) taateleita kuivattuja
5 dl vettä
500 g voita
5 kananmunaa
3 3/4 dl luomuruokosokeria
2,5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
5 tl ruokasoodaa
9 dl vehnäjauhoja
Paloittele taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä soseeksi, soseuta tasaiseksi esim sähkövatkaimella. Lisää kuumaan seokseen paloiteltu voi. Anna sulaa ja jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili sekoittaen. Sekoita jauhomäärään mausteet ja ruokasooda. Lisää jauhoseos siivilän läpi kananmunaseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen jäähtynyt voi-taateliseos. Jaa taikina voideltuihin kakkuvuokiin, kahteen tai kolmeen. Kypsennä aluksi uunin 175-asteessa ja vähennä paistamisen loppuvaiheessa lämpö 150-asteeseen Paiston kokonaisaika on noin tunti. Varmista tikulla, että kakut ovat kypsiä sisältä.
Taatelikakku on aivan suussasulavan ihanaa! Minä leivon sitä ympäri vuoden, en vain jouluna.
VastaaPoistaKaisa,
VastaaPoistaSe on totta. Ja sopii myös ympäri vuoden leivottavaksi
Oijoi, taatelikakku on ihanaa ja paranee vanhetessaan, kun saa muutaman päivän olla. Jos vaan syöjät malttaa. =)
VastaaPoistaKate,
VastaaPoistaYksi kakuista on jo syöty ja kaksi muuta ovat pakasteessa.