maanantai 27. joulukuuta 2010

Lohisalaatti

Tänään inventoin jääkaapin sisällön ja totesin, että ruokaa syntyy moneksi ateriaksi tällä viikolla.
Valmistin ruokaisan lohisalaatin ja kylläpäs se oli hyvää. Salaatit ovat mieliruokiamme. Pienet keräsalaatit olivat vielä hyvin tuoreita ja rapsakoita, samoin loput eilisistä hunajaporkkanoista sopivat mukaan ja tietysti graavilohi. Pikkupaprikoita olin ostanut purkillisen, en ollut avannut koko purkkia. Nyt pari kappaletta pääsi salaattiin. Purkissa nekin olivat säilyneet tuoreina, sillä tuoreita ne olivat eikä säilöttyjä.  

Lohisalaatti

2 pientä keräsalaattia
kevätsipulia silputtuna
hunajaporkkanoita kypsiä
2 pientä oranssia paprikaa suikaleina
graavilohta suupaloiksi viipaloituna
puolikas herkkukurkku viipaleina
2 kananmunaa lohkoina
Kastike
1 dl ranskankermaa
2 tl dijonsinappia
3 tl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria
Paloittele keräsalaatit sekoituskulhoon, lisää mukaan sipulisilppu, pilkotut porkkanat ja suikaloidut paprikat. Sekoita kevyesti ja lisää joukkoon sekoittaen reilu puolikas kastikkeesta. Nostele salaatti tarjoiluvadille. Levitä pinnalle kurkkuviipaleet ja suikaloitu lohi. Nostele loput kastikkeesta nokareina pinnalle. Lopuksi nostele mukaan salaatinlehdille sujautetut kananmunalohkot. Nauti salaatin raikkaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.