Jälkiruoka oli myös erinomaista ja yksinkertaista. Jääkaappikylmiä klementiinejä. Kokeilkaa juuri nyt klementiinejä, ne ovat mehukkaimmillaan.
Punajuurijuustokeitto
1/2 kg punajuuria käytin luomuja
8 dl vettä
1 kasvisliemifondipala
1 punasipuli
tilkka rypsiöljyä
200 g Koskenlaskijajuustoa voimakas
1/2 dl (1dl) kermaa
rouhittua mustapippuria
Pinnalle: juustokuutioita ja rucolaa (alkuperäinen ohje basilikaa tuoreena)
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kiehauta.
Kuori ja lohko punajuuret pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan Keitä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja anna sulaa. Lisää mukaan kerma. Jos keitto on liian sakeaa, voit lisätä vettä tai kermaa. Kuumenna keitto ja mausta mustapippurilla.
Annostele keitto ja lisää pinnalle pieniksi kuutioiksi leikattua Koskenlaskijaa ja villirucolaa. Muuten villirucola sopii hyvin punajuuren makuun. Tarjoa heti.
8 dl vettä
1 kasvisliemifondipala
1 punasipuli
tilkka rypsiöljyä
200 g Koskenlaskijajuustoa voimakas
1/2 dl (1dl) kermaa
rouhittua mustapippuria
Pinnalle: juustokuutioita ja rucolaa (alkuperäinen ohje basilikaa tuoreena)
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kiehauta.
Kuori ja lohko punajuuret pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan Keitä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja anna sulaa. Lisää mukaan kerma. Jos keitto on liian sakeaa, voit lisätä vettä tai kermaa. Kuumenna keitto ja mausta mustapippurilla.
Annostele keitto ja lisää pinnalle pieniksi kuutioiksi leikattua Koskenlaskijaa ja villirucolaa. Muuten villirucola sopii hyvin punajuuren makuun. Tarjoa heti.
Mukavaa joulunodotusta teille kaikille Kotona-blogini lukijoille.
Aivan mielettömän upea, joulun punainen keitto! Ja tuo kynttilänjalka, se on tosi kaunis.
VastaaPoistaHyvää joulua ja jatkossa tulen ehdottomasti piipahtamaan myös sinun blogissasi ihastelemassa, vaikka nyt oman blogini jätänkin tauolle.
Herkullisen näköistä keittoa!
VastaaPoistaMinä olen jo pitkään etsinyt nelihaaraista puista adventtikynttilänjalkaa, mutta niitäkään ei tunnu löytyvän mistään kaupoista. Täytyy pitää silmät auki kirpparilla jos sieltä löytyisi.
Kate,
VastaaPoistaKiitos. Keitto oli tosiaan hyvää.
Tervetuloa käymään jatkossa tänne.
Kaisa,
Kirpparilta löytyy, kun vain jaksaa hakea. Ehkä ensi jouluksi saat jo.
Tuollainen perinteinen kynttilänjalka meillä oli jo kotona, ja sielläkin se meinasi palaa joka joulu. Minulla on menossa toinen, jota en enää uskalla käyttää, koska edellinen paloi. Mutta aito tunnelmatuoja se on!
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaVielä ei ole sytytetty siihen kynttilöitä, mutta kunhan aattoilta ehtii niin sitten syödään iltapalaa keittiön pöydän ääressä