Tuoreet aprikoosit saivat tilaa sekä broileritäytteessä että salaatissa.
Leivoin tänään myös aprikoosi-mascarpone kääretortun. Postaan sen huomenna. Kääretorttu on nopea valmistaa vaikka vielä aattoaamuna.
Kokonainen broileri uunissa kypsyttäen
Täyte
1 punasipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä paloiteltuna
tuoretta timjamia aprikoosi paloiteltuna
Sekoita täytteen ainekset.
Maustaminen
Kuivaa broileri. Sekoita 3 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl makeaa soijakastiketta. Sivele tällä broileri kauttaaltaan Ripottele mausteet öljytylle pinnalle - ruususuolaa, mustapippuria ja broilerimaustetta (sis currya, juustokuminaa, chiliä)
Voitele vuoka ja aseta broileri vuokaan ja työnnä täyte broilerin sisään. Kypsennä 175-asteisessa uunissa. Valele broileria muutaman kerran kypsymisen aikana. Lisäsin broilerin pinnalle voinokareita paiston keskivaiheessa. Paistoaika on noin tunti. Kypsensin vielä 15 minuuttia lisää. Broileri on kypsää, kun sen neste on kirkasta.
Broilerin ruskistuminen ei suju täydellisen tasaisesti, se ei makua haittaa
Keitin lisukkeeksi riisiä, johon lisäsin loppuvaiheessa siivilöityä paistolientä. Salaatti oli yksinkertainen, friseesalaattia, kevätsipulia ja aprikoosilohkoja. Jääneestä broilerista voi edessä olevien pyhien aikana valmistaa salaatin.
lämpötila on aina kiva yllätys....mikä se oli?
VastaaPoista175 luki tekstissä
VastaaPoista