Aikomukseni oli paistaa perinteisiä joulutorttuja, mutta sattumalta käsiini osuivat piparkakkumuotit. Ne ovat olleet toimettomina jo vuosia. Päätin tehdä perinteistä poiketen leikkimielisiä torttuja. Iso sydän- ja pikkupossumuotit pääsivät mukaan joulutorttuleivontaan.
Täytetyt uuniperunat
Valitsin kaupasta isoimmat perunat joita löysin. Ne olivat kiinteämaltoisia, mutta sopivat siitä huolimatta uuniperunoiksi.
Pese perunat harjaamalla huolellisesti. Nimittäin kuorikin on erittäin hyvää syötäväksi. Pistele perunoita haarukalla etteivät halkeile. Ota käteen isohko nokare voita ja hiero se perunoiden pintaan. Nosta perunat uunivuokaan ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa. Kypsennä perunoita 200-asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna perunoiden jäähtyä hieman, että voit käsitellä niitä.
Leikkaa perunoista pituussuunnassa ohut viipale pois. Älä heitä tätä lakkia pois, sekin tulee syödyksi.
Aloita täytteen teko. Koverra perunoista sisukset niin että säilyvät ehjinä perunakuppeina.Leikkaa perunoista pituussuunnassa ohut viipale pois. Älä heitä tätä lakkia pois, sekin tulee syödyksi.
Täyte
Laita täytetyt perunat vuossa takaisin uuniin ja anna gratinoitua noin 15 minuuttia.2 dl perunasurvosta, 3 rkl ranskankermaa, 1 kananmuna, 2 dl juustoraastetta (saa olla voimakasta), chili- ja paprikajauhetta, kuivattua persiljaa, ruususuolaa. Sekoita täyte tasaiseksi. Täytä perunakupit täytteellä samoin pienet perunalakit. Tämä täytemäärä on neljälle isolle perunalle.
Savusiikasalaatti
Pienilehtistä friseesalaattia revittynä, punasipulisilppua, kuorittua kurkkua viipaleina. Sekoita kastikkeeksi ranskankermaa, dijonsinappia, mustapippuria, sokeria, suolaa. Sekoita kastike salaattiin ja nosta salaatti vadille. Lisää mukaan kekona savusiikaviipaleet. Ripottele pinnalle rucolaa ja muutama tomaattiviipale.
Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi, ripauta mukaan suolaa. Pekonikuutiot lisäsin suoraan annoslautasille.
Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi, ripauta mukaan suolaa. Pekonikuutiot lisäsin suoraan annoslautasille.
Sydänpossutortut
Ota Myllyn Paras lehtitaikina sulamaan hetkeksi ennen leipomista. Kauli taikinaa hieman. Ota sydänmuotilla torttupohjat. Lisää keskelle luumusosetta. Kuori ja poista omenoiden siemenkota leikkaa renkaiksi ja paina omenarengas luumusoseen päälle. Pikkupossut asetellaan omenarenkaan päälle. Paistetaan 200 asteessa. Ripottele pinnalle tomusokeria. Nautitaan kahvin tai glögin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.