perjantai 24. joulukuuta 2010

Aprikoosi-mascarponekääretorttu

Eilen leivoin  kääretortun joulun kahvipöytään. Tämä kääretorttu syntyy nopeasti ja on herkullinen tarjottava jälkiruokana tai kahvipöydässä. Vaikkapa yllätysvieraille, jos joulun makeat leivonnaiset ovat jääneet tekemättä tai ovat loppuneet. Tai jos ei huvita paistaa niitä perinteisiä joulutorttuja.

Aprikoosi-mascarponekääretorttu
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoi8hin leivinjauhe ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita varovasti taikinaksi. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina siihen suorakaiteeksi.
Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele sille sokeria. Paista torttupohja 200-asteessa 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, vedä leivinpaperi varovasti pohjan pinnalta pois. Anna jäähtyä hetki.


Täyte
1 dl aprikoosimarmeladia
200 g mascarbonejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Sekoita mascarpone tasaiseksi lisää vaniljasokeri ja kerma. Vatkaa sileäksi vaahdoksi. Levitä marmeladi torttupohjalle. Levitä pinnalle mascarponevaahto. Rullaa kääretortuksi. Säilytä kylmässä. Koristele tomusokerilla.

5 kommenttia:

  1. Ihan varmasti tosi hyvää..
    Minun ei tarvinnutkaan tänäkään jouluna leipoa jouluhalkoa, kun poikapuoleni vaimo se teki meille lahjaksi, sanoinkin hänelle, että sovitaan, että tämä on perinne...;O

    Arleena, ihanaa joulua sinulle ja kiitos ihanista ruokaresepteistä ja kiitos aivan ihanasta blogiystävyydestäsi.

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Hyvää ja helppoa.
    Samoin sinulle mukavaa joulun jatkoa. On mukava, että saan olla ystäväsi. Ja että olet ystäväni.

    VastaaPoista
  3. Tämä jäi nyt kaivelemaan, että pitää ihan kirjoittaa ylös, minä kun niin tykkään mascarponesta.;=)

    VastaaPoista
  4. Tuija,
    Se sopii hyvin ja levittyy hienosti siis mascarpone.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.