tiistai 7. joulukuuta 2010

Kinkkujuureskeitto

Keitto aloitti arjen kevyesti. Kävin läpi kaapit ja siitä mitä löytyi tein keiton. Kinkkurullaa oli pala, porkkanoita, bataattia ja perunaa. Kasvisliemipohjainen keitto oli sopivan kepeä.
Selailin tänään uutta Kodin Kuvalehteä. Siellä kerrottiin jo miten jouluruuan tähteet hyödynnetään uusiokäyttöön. Lienee tuttua monessa perheessä, että monen moista jää kaiken runsauden keskeltä. Esimerkiksi lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikon jämiä  voi  käyttää leipä- ja sämpylätaikinaan, sosekeittoihin tai lettutaikinaan. Pizzataikinaan sopivat lanttu- tai perunalaatikko.Kakku- ja pikkuleipäjämät uppoavat pappilan hätävaraan, kerroskiisseliin, jäädykkeisiin. Puurojen jämät sopivat pannukakkuun ja vanukkaisiin.

Kinkkujuureskeitto

3 perunaa
2 porkkanaa
puolikas bataattia
n 7 dl kasvislientä fondista
150 g kinkkurullaa
1 punasipuli
voita
ripaus suolaa
100 g pakasteherneitä
Kuori ja paloittele perunat, suikaloi bataatti, viipaloi porkkanat. Laita juurekset kiehumaan kasvisliemeen. Kuutioi kinkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla, lisää mukaan kinkku ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää sipuli ja kinkku keittoon, jonka juurekset ovat kypsiä. Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää herneet ja anna kypsyä pari minuuttia.
Jos haluat, voit maustaa keiton mustapippurilla ja chilillä. Meillä nautittiin säyseästä keitosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.