perjantai 10. joulukuuta 2010

Feta-päärynäsalaatti

Koska tänään oli myöhästyneellä lounaalla samaa ruokaa kuin keskiviikkona eli broileripaistosta, oli sopivaa freesata se salaatilla. Tarkennan tuota myöhästynyttä lounasta, se tarkoittaa, että lounas jäi väliin ja söimme kello 16.30.
Salaattiin valitsin fetaa, sen seuraksi mehukkaan makeaa päärynää ja suolaiseksi vastakohdaksi oliiveja. Erittäin hyvä yhdistelmä.Salaatiksi valitsin voimakasmakuisen tammenlehtisalaatin.  Lämmitin paistoksen uunissa. Täytyy myöntää, että se oikeastaan paransi broilerin makua vai lieneekö se tuon salaatin ansiota. Huomasin, että ns eilisiin ruokiin sopii satsata vastatehdyin lisukkein.  Se kohottaa aterian sieltä jämäpalojen tasolta hyväksi ateriaksi.

Feta-päärynäsalaatti
tammenlehtisalaattia (muukin käy)
kuorittua kurkkua
pehmeää ja mehukasta päärynää
Patros fetajuustoa (levynä)
kivettömiä vihreitä oliiveja
kastikkeeksi vinaigrette = neitsytoliiviöljyä 2/3, vaaleaa balsamicoa 1/3, sokeria ja suolaa ripaus, sekoitetaan sakenevaksi. Mausteita voi laittaa mukaan, jos haluaa. Nyt oli naturellina minulla.
Huuhtele, kuivaa  ja revi salaatti kulhoon. Viipaloi tuoretta kurkkua puolikuun muotoisiksi salaatille. Kaada sekaan kastike ja sekoita. Nostele salaatti tarjoiluvadille. Kuori päärynä ja viipaloi lyhyitä viipaleita salaatille. Kuutioi feta ja nosta salaatin päälle. Lopuksi puolita oliivit ja ripottele ne pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloista ja näköistä (jälleen kerran). Jotenkin houkuttelee kamalasti nuo hedelmät salaateissa :) En ole muuten koskaan ymmärtänyt kurkun kuorimista. Miksi se oikein kuoritaan? Ulkonäkösyistäkö?

    VastaaPoista
  2. Hedelmät sopivat hyvin salaatteihin. Käytän tuoreita ja kuivattuja, kuten taateleita ja viikunoita. Tuoreista päärynät ovat parhaimpia salaateissa.

    Kuorin kurkun silloin tällöin, joskus kuori voi olla hieman kitkerää.

    Muuten tuo salaatti sopii kevyeksi illalliseksi hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.