tiistai 14. joulukuuta 2010

Kananmuna-papusalaatti, Rikkaat köyhät ritarit

Salaatit ovat lempiruokiamme. Hyvän leivän kera ne ovat sopivia ateriaksi talvellakin. Tänään valmistin salaattia, johon sopi käyttää ruskeita papuja. Avasin papupakkauksen sunnuntaina, joten ne tuli käyttää nyt pois. Ateriaksi salaatti täydentyi, kun lisäsin mukaan keitettyä kananmunaa.
Samoin pakasteen voisilmäpullat halusin käyttää jälkiruuaksi. Valmistin niistä lämpimän jälkiruuan paistamalla ne köyhiksi ritareiksi. Päärynää karamellisoin pannulla ritarien pinnalle. Kevyt valkoinen vaahto oli vispattua 2%:n luomujogurttia ja kermaa, tarpeeksi kevyttä sekin.

Kananmuna-papusaalaatti
Salanovasalaattia, kevätsipulia silputtuna, kuorittua kurkkua viipaleina, huuhdeltuja papuja, keitettyä kananmunaa viipaleina. Ripaus oliiviöljyä, suolaa ja sokeria. Halonhakkaajan leipäviipaleet olivat tarpeeksi tuhteja tälle aterialle.

Rikkaat köyhät ritarit
Halkaise voisilmäpullat ja kostuta ne maidossa. Ruskista pannulla voi/margariinisulassa. Kuumenna voita pannulla ja lisää mukaan ruokosokeria. Anna sulaa tasaiseksi. Kuori ja viipaloi päärynät renkaiksi. Kypsennä ne voi/sokerisulassa kullanruskeiksi. Nostele päärynäviipaleet ritareille. Vatkaa luomujogurtti, kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi ja nostele päärynäviipaleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.