tiistai 28. joulukuuta 2010

Raejuustosalaatti ja ananaskinkkuleivät

Nyt tulee salaattia - taas. Salaatti jos mikään on paikallaan kolmen päivän joulusyömisten jälkeen, joten perustelut löytyvät. Ateriaksi tämä salaatti muuttui, kun mukaan  tulivat retroleivät, kinkkua, juustoa ja ananasta ja gratinointi uunissa.  Kyllä vanha ja hyväksi koettu lämmin voilleipä puolustaa aina paikkansa.
Kinkunrippeet saivat aikamoista kyytiä, vielä on jäljellä pieni kimpale.

Raejuustosalaatti ja lämpimät ananaskinkkuleivät
Rapeasta jäävuorisalaattikerästä suikaloin puolikkaan sekoituskulhoon. Kuorin kurkkua puolikkaan ja viipaloin sen salaatille. Kastikkeeksi sekoitin raejuustoa  1 1/2 dl, lisäsin mukaan mustapippuria, vaaleaa balsamicoa, oliiviöljyä, hunajaa ja hieman suolaa. Sekoitus ja maistoin maun sopivaksi.  Nostelin kevyesti sekoittaen salaatin joukkoon. Sitten salaatti vadille ja mukaan viipaloin tuoreita aprikooseja. Vadin keskelle jätin tilaa kinkkuleiville.
Retroleiville sipaisin ensin hieman levitettä, seuraavaksi kinkkuviipale ja päälle edam-juustoviipale. Lopuksi päälle ananaskiekkopuolikkaat ja uuniin 225- asteeseen kunnes juusto sulaa.  Pinnalle ripottelin muutamia timjamin hiutuvia. Ja sitten nautitaan salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Moikka, syödään usein lämpimiä voileipiä lauantaisin, telkkaria katellessa. Tämä voisi olla vaihtoehto, kun HK-sininen alkaa kyllästyttää leipien päällä.;=)

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Kinkku ja ananas sekä tietty juusto ovat hyvät yhdessä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.