perjantai 31. joulukuuta 2010

Päärynä-aprikoositorttu

Tämän vuoden viimeinen  leivonta syntyi aamulla. Leivoin perinteisen tortun, joka on illallisen jälkiruokana. Täytteeksi valitsin hedelmiä, päärynää ja tuoreita aprikooseja,  murokakkupohjalle ja päälle juustomainen kermaviili-kananmunaseos.

Päärynä-aprikoositorttu
 
Pohja
150 g voita
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Pilko voi kulhoon, lisää sokeri ja sekoitetut hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi ja lisää kylmä vesi sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Valmista täytteet.
Täytteet
2 isoa päärynää kuorittuna ja kuutioituna
nokare voita
3 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus sokeria
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi, hunaja ja sokeri tasaiseksi sekoittaen. Lisää joukkoon päärynäkuutiot. Nosta lämpöä ja anna päärynöiden kuullottua kevyen ruskeiksi. Siivilöi neste pois.
4 kpl tuoreita aprikooseja kuutioina
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
Sekoita kermaviili, munat ja sokerit  tasaiseksi.
Ota taikina jääkaapista ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään päärynä- ja aprikoosikuutiot ja nosta ne torttupohjalle. Levitä lopuksi pinnalle kermaviiliseos. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Alenna paiston loppupuolella hieman lämpöä.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.