sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Pasta tomaattikastikkeella

Viikonlopun matkalta palasimme tänään iltapäivällä. Päivällinen piti loihtia kaapista löytyvistä aineksista.Nopeus oli myös valttia pitkän ajomatkan jälkeen ruuanlaitossa. Joten pasta sopi nyt.

Pasta tomaattikastikkeella

3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen chili paloina, siemenet poistettuna
1 tlk (400g) säilöttyjä tomaatteja
kuivattua basilikaa
2 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
400 g fusillipastaa
3-4 dl vastaraastettua appenzeller-juustoa







Laita kuumalle pannulle oliiviöljy, aseta levy asentoon 7. Lisää pannulle murskattu valkosipuli ja chilipalat. Ruskista ne kevyesti. Poista valkosipuli ja chili pannulta, lisää säilyketomaatit, basilika, sokeri, Maldon-suola ja mustapippuri. Hauduttele kastiketta 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Keitä sillä aikaa pasta al denteksi. Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon. Tämä pasta vaatii voimakkaan juuston. Raasta annoksien päälle reilusti appenzeller-juustoa. Parmesaanikin sopii hyvin, mutta valitsin tähän pastaan appenzellerin.

5 kommenttia:

  1. totta, pasta kyllä pelastaa jos on kiirus. ja siitä tykkäävät kaikki (ainakin meillä). huippukiireessä pyöräytämme pestopastan valmispestosta.

    siitä tulikin mieleeni, että muistatko kun kommentoit meillä uunihaukea? että voiskos vihreän päällisen korvata pestolla. nyt samanlainen pakastimenkautta käytettävä päällinen oli tehty pestosta, uusimmassa Glorian ruoka&viinissä :). lehdessä oli kuorrutettu lohi.

    VastaaPoista
  2. Hyppysellinen,
    Olen tehnyt uunisiikaa vihreällä pestolla, lohtakin voisi kokeilla.

    Ajattelin sopisiko se hauelle. Hauki on miedonmakuinen kala, jotta tuumin vain hukkuuko maku yrttipeston joukkoon. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  3. justihiinsa. tuohon en osaa kyllä vastata. söin haukea silloin eka kerran muuten kuin savustettuna.

    VastaaPoista
  4. Appenzeller, meikäläisen lemppari.

    Mitä tulee pestoon ja kalaan, niin sekoittamalla pestoa, majoneesia ja reilusti parmesaania, saa ihan loistavan päällysen uunikuhalle. Miksei muillekin vaaleille kaloille. Lohelle se on ehkä jo himpun liian rasvaista.

    VastaaPoista
  5. Polkkapossu,
    Kiitos vihjeestä, se tuli tarpeeseen. Sitäpä sitten kokeilen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.