keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Vuohenjuusto-viikunapizza

Innostuin tekemään pizzaa Appelsiineja ja hunajaa blogin Yaelian ohjeen mukaan. Pizza vaikutti erilaiselta ja herkulliselta. Valmistuu nopeasti. Taikina tehdään edellisenä päivänä ja itse syöntipäiväksi jää vain pohjien leivonta ja täyttö sekä paistaminen. Seuraavalla kerralla lisään hieman suolaa ja mausteiksi neilikkaa ja basilikaa.

Vuohenjuusto-viikunapizza

Pizzapohja a la Peter Reinhart
(3 pizzaa)

5 1/3 dl vehnäjauhoja
vajaa tl suolaa
vajaa tl kuivahiivaa
noin ½ dl oliiviöljyä (tämän voi jättää pois jos haluaa, silloin tulos on kuivempi pizzapohja)
2.1 dl jääkylmää vettä

Täyte

2 sipulia+2 rkl öljyä+1 rkl balsamietikkaa+½ rkl sokeria
4-5 viikunaa ohuina paloina
½ chevre juustotanko paloiksi viipaloituna

Sekoita taikinan kuivat aineet ja lisää nesteet. Vaivaa seitsemän minuuttia. Pyöritä taikina annospalloksi, voitele öljyllä, ripota pintaan vehnäjauhoja. Laita jääkaappiin ja/tai pakastimeen.

Ota taikina jääkaapista kaksi tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kauli taikina halutuksi ja aseta leivinpaperille pellille, ripottele alle mannaryynejä. Voitele pohjat oliiviöljyllä.
Asettele pohjalle pannulla kuullotettu karamellisoitunut sipuliseos. Viipaloi päälle viikunat ohuina paloina. Asettele lopuksi vuohenjuustoviipaleet päälle. Paista 250 asteessa n 8 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. Piditkö tuosta täytteestä?Mielestäni tuo chevrejuusto on niin hyvää ja sopii loistavasti makeahkojen hedelmien kanssa. Itse asiassa omassakin pizzassani oli hieman tuoretta basilikaa päällä, olin unohtanut lisätä sen sinne reseptiin.

    VastaaPoista
  2. Nam, tätä voisi tehdä vaikka Uudenvuoden juhliin!

    VastaaPoista
  3. Pidin täytteestä. Noudatin ohjetta orjallisesti ja vasta nauttiessani mietin, että basilikaa ja en tiedä mistä johtuu, mutta neilikka sopisi mausteena viikunoille.

    Tämä on erilainen pizza, hieman itämaisen makeahko, mutta hyvää.
    Ensimmäinen on aina vähän kokeilua. Seuraava on jo täydellinen.

    VastaaPoista
  4. sooloilija,
    totta, joulunaikaan on tullut syötyä suolaista ja makeaa. Tämä olisi raikas tuulahdus illanistujaisiin. Muuten nopea tehdä, kun taikinapallot ovat valmiina.

    VastaaPoista
  5. Jännä idea tuo viikuna :o En oo ikinä maistanutkaan. Tällaista ei pizzeriasta taitaisi saada :P

    VastaaPoista
  6. Njam... Vuohenjuusto on herkkuani ja miten se sopii viikunoiden kanssa... Tätä pitää kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  7. Ent-tu,
    En usko, että tät on pizzerioissa.
    Muuten tuo pohjakin on hyvä.

    VastaaPoista
  8. Jantiina,
    Siis viikuna on kuin nenä päässä juustojen kanssa.
    Tässä se sopii vuohenjuuston kanssa hyvin.
    Voihan tähän lisätä vaikka mangoakin.

    VastaaPoista
  9. aah.. vuohenjuusto on niiiin hyvää :) yhdistelmänä viikunoiden kanssa kuulostaa kyllä tosi piristävältä peruspizzoihin verrattuna. nam. ajattelin viikonloppuna pyöräyttää tuon sinun jouluisen juustokakkusi tuosta alempaa - katsotaan onnistuuko ;) Kuva on kyllä niin kaunis että pakko yrittää :)

    VastaaPoista
  10. Risulinna,
    Kiitos sanoistasi. Se juustokakku on niin simppeli. Sinulta onnistuu loistavasti, olen huomannut taitosi blogissasi.

    VastaaPoista
  11. Erikoinen tayte, kuulostaa ja nayttaa herkulliselta. Pitaa kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.