maanantai 10. marraskuuta 2008

Juustokakku

Juustokakku syntyy nopeasti ja sen voi inspiroida samalla kun aineita sekoittaa. Siksi valitsinkin juustokakun sunnuntaiksi. En ole erinomainen kakkujen koristelijatyyppi. Toteutan koristelemisen ronskilla meiningillä ilman pursotuksia ja piperryksiä. Eikös se ole maku tärkeämpi kuin ulkonäkö. Sanotaan myös, että moni kakku päältä kaunis, mutta silppua sisältä. Tähän minä uskon aina silloin, kun aloitan kakun tekemisen. Sunnuntaiksi eli isänpäiväksi syntyi tämä juustokakku, joka ei ole liian makea.

Juustokakku persikoilla

Pohja
200 g piparkakkuja, käytin rapeita Anna`s piparkakkuja
75 g margariinia

Täyte
6 liivatelehteä
1 prk vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa esim Viola
vajaa 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
0,5 sitruunan mehu

Pinnalle
1 prk viipaloituja säilykepersikoita
piparkakkupuolikkaita

Jauha piparkakut hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahkaan tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma ja lisää se vatkaten rahka-juustoseokseen. Purista sitruunamehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.

Valuta persikkaviipaleet tölkistä ja asettele ne juustokakun pinnalle ennen tarjoilua. Lisää päälle piparkakkuja, joita voi murentaa annospalan päälle. Nauti jälkiruokana tai kahvin kera.

9 kommenttia:

  1. Juustokakut ovat aina ihania, mutta harvoin tulee tehtyä. Ja kun tekee, se tulee syödä heti pois!!!

    VastaaPoista
  2. Juu ei jää meilläkään muuta kuin murusia jäljelle.

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta leipomasi juustokakku,täytyy itsekin leipoa juustokakku.

    VastaaPoista
  4. Kiitos pirre, että kävit.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa juustista ei voi muuta sanoa:D

    VastaaPoista
  6. rossana, kiitos, juustokakut ovat aina herkullisia.

    VastaaPoista
  7. Nam,juustokakkua ja piparipohja, ihana juustokakku!

    VastaaPoista
  8. yaelian,
    piparkakut sopivat juustokakun pohjaksi, ainakin tähän aikaan.

    VastaaPoista
  9. Hei! Kiitos kommentistasi blogissani, Tämäpä erikoinen sattuma: kävin nimittäin eilen kuolaamassa juuri tätä juustokakkuasi ja otin kuvankin tuohon pöydlle malliksi ja pohdin että on ihan pakko koittaa tätä. Voiko kauniimpaa kakkua ollakaan näin joulun alla ... *lääh*

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.