tiistai 25. marraskuuta 2008

Jauhelihakeitto

Tavallista arkiruokaa syödään tietysti arkena. Keitto sopii juuri nyt hyvin, kun ulkona on myllertänyt viima ja lunta on saatu, onneksi. Koko maisema on nyt kauniin valoisa ja valkoinen.
Kun mies meillä kokkaa keittiössä on odotettavissa näitä klassikoita, niin nytkin.

Jauhelihakeitto

1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
8-10 perunaa
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 ps keittojuureksia
Maldon suolaa
persiljaa

Kuori ja lohko perunat ja laita kiehumaan kasvisliemeen. Lisää joukkoon kuullotettu sipulisilppu, ruskistettu jauheliha. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää joukkoon keittojuurekset ja kiehuta muutamia minuutteja. Tarkista maku ja lisää suola.
Ripottele päälle tuoretta persiljaa, tätä ei nyt meillä ollut. Nauti keitto ruisleivän kera.
Jauhelihan voi korvata soijarouheella, niin keitosta tulee kasvisversio.

6 kommenttia:

  1. SLURPS! Ihania ruokia blogin täydeltä, nam nam nam.
    Pari reseptiä taskussa kiitän ja jatkan matkaani.....

    VastaaPoista
  2. Juuri tänään tein jauhelihakeittoa. Ja voi että se on maukasta. Lapsetkin tykkää. Ja se paranee aina lämmityskertojen lisääntyessä..

    Laakerinlehtiä ja maustepippureita en omista. Mietin olenko koskaan käyttänyt laakerinlehtiä, voi olla, etten.. Kannattaako? Ja lähinnä mihin ruokiin - lihapatoihin ?

    VastaaPoista
  3. Aih, ihanaa! Voisin syödä keittoja monta kertaa viikossa. Pitkään aikaan ei ole tullut jauhelihakeittoakaan tehtyä, täytyypä koittaa!

    Kiitos paljon juustokakun loistavasta ohjeesta: se onnistui vallan mainiosti ja pääsin pelosta liivatteen kanssa! :) Laitoin blogiini maininnan reseptiisi.. Piparkakut tuo niin ihanaa joulun makua näihin pimeisiin iltoihin.. :)

    VastaaPoista
  4. tinttarus,
    kiitos käynnistäsi, tule vain uudelleenkin.

    VastaaPoista
  5. sooloilija,
    Keitot ovat myös suht nopeta valmistaa.
    Mieheni tykkää maustaa keittoa. Laakerinlehti on kyllä pataruuissa enimmäkseen käytetty, mutta antaa se keittoihinkin mukavan maun, otetaan tietysti pois keitosta ennen syömistä.

    VastaaPoista
  6. Risulinna,
    Mukava, että sait hyvän juustokakun ja kiitos maininnastasi.

    Jauhelihakeitto on nopeatekoista ja maistuvaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.