tiistai 25. marraskuuta 2008

Artisokkasalaatti ja mansikoita

Aamulla katselin MTV3:n Makuja-ruokaohjelman Henrin salaatintekoa. Kaikki mitä tämä ruokamestari tekee näyttää herkulliselta. Tämä salaatti valmistui myös nopeasti.Valmistin salaatin päivälliseksi. Jälkiruokaakaan en unohtanut. Hyvän salaatin jälkeen kannattaa nauttia aina jälkkäriä. Hieman soveltelin eli tein salaatin muistinvaraisesti.

Artisokkasalaatti ja paahtoleipää

Puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioituna
Purkki artisokansydämiä suolaliemessä lohkottuina
4 pienehköä kotimaista tomaattia palottuna
10 kivetöntä vihreää oliivia puolitettuna
1 punasipuli silputtuna

Ainekset pienitään kulhoon, päälle ripotellaan Maldon suolaa ja jauhetaan mustapippuria. Pirskotellaan hyvää neitsytoliiviöljyä ja ripaukset punaista balsamicoa. Sekoitetaan ja ainekset nostetaan tarjoiluastiaan. Päälle revitään pehmeälehtistä salaattia.






Paahtoleiväksi käytin vaaleaa vuokaleipää. Viipaleille vuohenjuustokiekkoja ja ripaus hunajaa ja osan leivistä sivelin valkosipulilla ja oliiviöljyllä päälle abbenzeller-juustoraastetta.
Paahdoin uunin grillissä 250-asteessa ja epäonnekseni hieman liian pitkään, 2-3 minuuttia olisi riittänyt.
Salaatit ovat suosikkiruokaamme. Tämä salaatti oli hyvää, säilötty artisokka sopii salaattiin erittäin hyvin.


Mansikat rahkakastikkeessa


Sulata pakastemansikat microssa, saavat jäädä hieman kohmeisiksi.
Sekoita vaniljarahka sileäksi ja lisää joukkoon Flora-vaniljakastiketta. Vatkaa kuohkeaksi.
Nosta mansikat annoslautasille. Aseta vaniljarahkakastike mansikoiden vierelle. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvän näköinen ateria:) Salaatit ovat minunkin lempiruokaa.

    VastaaPoista
  2. Sama täällä pidän salaattiaterioista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.