tiistai 18. marraskuuta 2008

Feta-pinaattiohukaiset

En ole aikaisemmin valmistanut pinaatista mitään, en edes ohukaisia. Kun luin Pippurimyllyn Sannan ohukaisohjeen, halusin kokeilla tätä pinaattiruokaa. Ohje oli hyvä ja pinaattiletut maistuivat. Ohukaisten seurana tarjosin raejuustoa ja vihreää salaattia, jota ryydittivät mustat oliivit.

Feta-pinaattiohukaiset

150 g (1 pss) pakastepinaattia
100 g fetajuustoa
2 munaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
hiukan basilikaa (kuivattu käy hyvin)

Sulata pinaatti ja siivilöi neste pois. Sekoita joukkoon hienoksi murennettu feta, munat, maito, jauhot ja mausteet. Paista tavallisten lettujen tapaan
ohukaispannulla tai tavallisella pannulla. Aineksista saa tehtyä noin 16 pikkulettua.

Kiitos Sanna ohjeestasi.
Pinaatista valmistetaan jatkossakin ruokaa täällä Kotona-keittiössä.

8 kommenttia:

  1. Mukavaa, että ohukaiset ovat maistuneet teidänkin taloudessa. Kauniit lettuset olet paistanut ja ihanan terveellinen ateriakokonaisuus siinä muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Oli hyvä ohje, niin tulihan niistä hyviä. Kiitos vielä kerran.

    VastaaPoista
  3. Kokeiles tätä: Krisun PinaattiPikasoosia pastalle: Paistinpannulle silputtu shalotti oliiviöljyyn ( muu sipulikin käy) hetki kuullotusta, sekaan pussillinen pakastepinaattia (voi leikkiä tuoreella, jos sitä on saatavilla, mutta se pitää sitten ensin pannuttaa kasaan). Pinaatin voi antaa päivän aikana sulaa siivilässä, jos sen muistaa ottaa sulamaan, mutta jäisyyskään ei niin haittaa. Sekaan maustamaton Creme bonjour-purkki, hiukan suolaa ja pippuria myllystä juuston sulatus-lämmitys ja voila! pastakaan ei ehdi kiehua, kun tämä on jo valmista. Varoituksen sana: ÄLÄ käytä vähärasvasta creme bonjouria, se karahtaa pannuun kiinni, eikä soosia synny. Ole siis tarkkana kaupassa ja muista ostaa täysrasvainen. Nimim. *pilattu soosi on koettu* lapset tykkää meillä tästä kovin. Olen tarjonnut myös paistetun kalan kyljessä tätä helppoutta. :)

    VastaaPoista
  4. Namnam, pinaatti & feta on kyl mainio pari. Just tällaset ohjeet on kasvissyöjän unelmia - mihin sitä lihaa kaivataan?

    VastaaPoista
  5. krisu,
    kuulostipa hyvältä. Tätä pitää kokeilla, pastat ovat herkkuani. Ja kun pinaatin makuun on päästy, niin siitä vaan lisää.

    VastaaPoista
  6. ent-tu,
    taitaa olla sekä hyvää että terveellistä.
    Kiitos käynnistäsi.

    VastaaPoista
  7. Pinaatti on suurta herkkuani, ja täällä kun sitä saa tuoreena ympäri vuoden,käytänkin sitä paljon, esim.salaateissa. Feta-pinaattiohukaiset kuulostaa hyviltä,hyvä kombinaatio:)

    VastaaPoista
  8. Yaelian,
    pinaatti en tosiaan ole ruuanlaitossa käyttänyt, mutta kun sain hyviä ohjeita, kannattaa jatkaa pinaatin kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.