keskiviikko 27. elokuuta 2008

Luumupiirakka

Kukkakaalikeitto on yksi parhmmista keitoista ja sitä syötiin tänään. Valmistin sen vanhan reseptini mukaan, mutta jätin vehnäjauhot pois, koska lisäsin lopuksi jääkaapista sinne jääneet Creme Bonjourin jäännökset. Tulivatpa nyt käytettyä. Ohje on täällä blogin keitto-osiossa. Ruisleipä sopi hyvin keiton seuraksi.

Jälkiruuaksi valmistui nopeasti luumupiirakka. Torilla on nyt runsaasti tarjolla ihanan pehmeitä luumuja. Ne sopivat piirakkaan erinomaisesti. Painelin vuokaan valmiin voitaikinan pohjaksi.

Viipaloin luumut, poistin kivet ja asettelin limittäin voitaikinapohjan päälle. Paistoin uunissa
200-asteessa noin 30 minuuttia. Piirakan seuraksi sopii vaniljakastike. Jäätelö oli myös hyvää hieman lämpimällä piirakalla. Sellaisenaan se on myös mehukas.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.