Nyt täyttyi tämän viikon kalakiintiö. Viimeinen viikon kala-ateria oli uunilohta. Pienen lohen perkeistä keitin kalaliemen, pakastin sen myöhempää käyttöä varten. Punajuuri sopii lohen seuraksi hyvin samoin sienet. Näistä syntyivät lohen lisukkeet.
Punajuurisalaatti
Punajuurisalaatti ei ole se perinteinen majoneesi-punajuurisekoitus, vaan paljon kevyempi versio.
Levitä laakealle salaattivadille pehmeälehtistä keräsalaattia
Kuori kurkku ja viipaloi se salaatille
Kuori keitetyt punajuuret, suikaloi ja levitä salaatin päälle
Ripottele salaatin pinnalle raejuustoa
Tätä salaattia ei sekoiteta, eikä se tarvitse kastiketta. Paejuusto toimii kastikkeen mainiona korvikkeena. Punajuuren määrässä ei kannata nuukailla, sitä saa olla reilusti.
Uunilohi
Kypsensin uunilohen tavalliseen tapaan. Lohifileet uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, pinnalle merisuolaa, muutama rouhaisu mustapippuria. Murustelin pinnalle sinihomejuustoa antamaan makua ja mehukkuutta. Lohi kypsyi 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Sienimuhennos syntyi osterivinokkaista. Suikaloin sienet ja silppusin kesäsipulin. Kuullotin pannulla öljytilkassa viitisen minuuttia. Lisäsin sienet lohenpaiston loppuvaiheesa uunivuokaan. Sienet säilyvät lämpöisen mehukkaina ateriaan saakka uunivuuassa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oletkos kokeillut pestoa uuniloheen? Allekirjoittaneelle siitä ainakin on tullut lähes pakkomielle. (:
VastaaPoistaKun palailet lomaltasi, niin käypä noutamassa blogistani tunnustus :-)
VastaaPoistahelmi,
VastaaPoistapitää kokeilla tuota pestoakin
elina,
kiitos tunnustuksesta, pitää ottaa se blogiin