keskiviikko 13. elokuuta 2008

Yllätysruokaa

Tänään minut yllätettiin valmiilla ruualla. Kun tulin töistä kotiin, ruokaremonttiateria oli melkein valmis. Tiedän, että makkarassa on reippaasti kaloreita, mutta koskaan en ole vaivautunut laskemaan kuinka paljon. Nakkeja hujahtaa yllättävän helposti liian monta kaloreita miettimättä. Nyt on toisin, nakkeja höyrytettiin aterian päärooliin. Kuinka monta haluat, kuului kysymys. Syön kolme ja ne menivät kypsymään. Parhaat nakit tekee Saarioinen, ainakin perheemme mielestä. Siksi oli ostettu Saarioisten gluteenittomia ja laktoosittomia nakkeja. Ja kyllä ne maistuivat nälkäisenä hyvältä.

Salaattia ja tomaattia, keitettyjä klassikoita perunaa ja porkkanaa ja höyrytettyjä nakkeja. En tiedä miksi ruoka maistuukin aina juhla-aterialta nykyään. Vaikka se on aivan yksinkertaista, kuten nytkin. Se oli niin hyvää, että menin jääkaapille ja aioin ottaa vielä neljännen nakin. Olinhan syönyt päivällä vain vähän kaloreita. Käteni kahmaisivat nakkipussin. Päätin ensin kuitenkin laskea kalorit. Sata grammaa nakkeja on kaloreissa 290. Pieni laskutoimitus, pussin sisältö painoi 640 grammaa ja siinä oli nakkeja 16 kpl, siis yksi nakki painaa 40 g. Söin kolme eli 120 grammaa ja sain kaloreita 348. Reipas osa päivän kaloreista siis, laitoin pussin jääkaappiin ja suljin oven. Tunsin pienoista voitonriemua, olin voittanut kiusauksen eikä se ollut ollenkaan vaikeaa. Ateriani kokonaiskalorimääräksi jäi 420.
Illalla otin yhden Linkosuon ruishyrrän, sen päälle levitin pari ohutta juustoviipaletta. Sekin maistui tosi hyvälle.
Tässä iloisessa ruokaremontissa suhtautumiseni ruokaan on muuttunut. Ruoka maistuu hyvältä, kun se on pelkistetyn yksinkertaista ja raaka-aineiden makua ei ole peitelty monimutkaisten kastikkeiden uumeniin. Ruisleipähän on ollut aina herkullista, mutta nyt se on erittäin herkullista.

1 kommentti:

  1. Minäkin ostin tänään pussillisen lämmintä ruisleipää, voi että se oli hyvää, pelkän margariinin kanssa..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.