lauantai 23. elokuuta 2008

Silakkapihvit

Toriostokset sisälsivät silakkafileitä, lehtisalaattia, kesäkurpitsoja, kurkkua, tomaattia ja mansikoita. Siitä syntyi lauantain päivällinen.

Silakkapihvit perinteisesti

Valitse samankokoiset silakat pihvipareiksi, aseta ne vastakkain nahkapuoli ulospäin. Murskaa ruisnäkkileipää ohueksi murskaksi. Sekoita joukkoon hienoa merisuolaa ja sitruunapippuria.
Kierittele silakkapihvit molemmin puolin ruismurskassa. Paista pannulla voissa tai oivamariinissa. Käytin tänään oivariinia. Se antoi ihan hyvän paistojäljen. Kalat, kuten silakka, ovat hyvin miedon makuisia, joten maustan niitä hyvin vähän.

Perinteisten silakkapihvien seuralainen itseoikeutetusti on perunamuusi. Tämän kauden perunoista syntyy jo hyvä muusi. Kalalle sekoitin maustamattomasta jogurtista kastikkeen erikseen tarjottavaksi. Jogurttia, hieman sokeria, mustapippuria ja Dijon hunajasinappia sekoitettuna.

Raikkaat kasvikset, tomaattilohkot ja salaatti, jossa lehtisalaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, vihreää ja keltaista paprikaa sekä kesäsipulia, ovat lisukkeena.
Silakkapihvit sopivat kylmänäkin ruiskiekkojen päällä iltapalaksi.

Perinteisen pääruuan täydentää hyvin perinteinen jälkiruoka. Vaniljakermajäätelö ja tuoreet mansikat. Voiko parempaa yhdistelmää olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.