Hesarin Ruokatorstai-sivulta löytyi herkullinen kesäkurpitsagratiini-ohje. Ohje kuulosti herkulliselta ja päätin valmistaa sitä tänään lauantaina. Sen seuraksi valitsin broilerin rintafileet. Päädyin broileriruuan uunikypsentämiseen. Jääkaapissa oli ranskalaista yrttisinappia, jossa oli mukana rosmariinia, timjamia, basilikaa. Käytän sen broileriruuassa.
Kesäkurpitsagratiini
2 kesäkurpitsaa
3 tomaattia
1 lehtisellerin varsi, jätin omasta versiostani tämän pois
yrttisuolaa
valkosipulia murskattuna, alkuperäisestä poiketen
mustapippuria
Huuhtele kasvikset ja viipaloi ne vuokaan. Ripottele päälle mausteet ja valkosipuli.
Kuorrutus
1 1/2 dl ruokakermaa
1 dl sinihomejuustoa muruina
1 dl sileälehtistä persiljaa silputtuna, käytin basilikaa
1 dl juustoraastetta
Tee kuorrutusseos ja kaada se kasvisten päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä kieroilmatoiminnolla 220-asteessa noin 20 minuuttia.
Sinappibroileri
4 broilerin rintafilettä, maustamattomia
2 kesäsipulia lohkottuna
Mausteliemi
3 dl kasvislientä = 1 kasvisliemikuutio liotettuna veteen
1 dl provencelaista yrttisinappia tai vastaavaa
mustapippuria
Laita broilerifileet ja sipulilohkot uunivuokaan. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin tunnin verran.
Provencelainen sinappi oli voimakkaasti maustettu, se antoi broilerille sopivan yrttisen maun. Jos käytät tavallista sinappia, lisää joukkoon yrttimausteita.
Jos lientä jää jäljelle, sen voi käyttää esimerkiksi suikalebroilerin kastikepohjana.
Sinappibroileri kesäkurpitsagratiinin kanssa oli erinomaista, hyvä kokonaisuus. Sinappibroilerin voit tarjota myös keitetyn riisin ja salaatin kera.
Jälkiruuaksi valmistin vadelmabruschetat. Tämä ohje on nopea ja helppo.
Vadelmabruchetta
Vaaleaa leipää tai patonkia
200 g raejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
5 rkl intiaanisokeria tai vastaavaa
200 g vadelmia
Leikkaa leipä viipaleiksi. Sekoita raejuusto, maitorahka, sokerit ja vaahdoksi vatkattu kerma. Nostele joukkoon vadelmat. Paahda leivät uunissa tai paahtimessa. Nostele täytettä hieman jäähtyneille leiville. Koristele vadelmilla.
lauantai 16. elokuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nämäkin on nyt kirjoitettu ylös. Kiitos ohjeista. Täytyy kokeilla ehdottomasti!
VastaaPoistaKiva kun kävit. Nautitaan ruuasta.
VastaaPoista