maanantai 11. elokuuta 2008

Parsakaalivuoka

Vaikka nyt vuokia tehdäänkin peräjälkeen, sen ei tarvitse olla tylsän samanlaista. Tänään hankin jääkaappiin juureksia ja kasviksia. Myös parsakaalia, josta syntyi kevyt päivällinen.
Parsakaalivuoka

n 1 kg parsakaalia eli kaksi kukintoa. Huuhtele ja pilko kaali suurehkoiksi paloiksi. Käytä myös varsiosa ja viipaloi se. Laita pilkottu parsakaali laakeaan kattilaan tai kasariin ja kaada päälle vettä, että juuri ja juuri peittyvät. Lisää 2 tl hienoa merisuolaa. Keitä kannen alla melkein kypsäksi.
Levitä parsakaali vuokaan. Jätä keitinvesi kattilaan ja kypsennä siinä spelttihiutaleita noin viisi ruokalusikallista riittää. Kun speltit ovat kypsiä murenna joukkoon 30 g sinihomejuustoa ja sekoita sileäksi. Kaada vuokaan parsakaalien päälle ja jos haluat voit murustaa muutaman nokareen sinihomejuustoa vielä pinnalle. Speltit voit korvata myös vehnäjauhoilla. Laita vuoka uuniin, 200- astetta, ja kuorruta n 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Sekoitin parsakaalivuuan seuraksi salaatin, pilkottua ja viipaloitua kesäkurpitsaa, kurkkua ja kesäsipulia, päälle persiljaa. Salaattin ei tarvita kastiketta, kasvikset ovat meheviä ja mieto sipuli antaa hyvän maun kokonaisuuteen. Ruokakokonaisuus on kevyttä ja hyvää.

Torilta ostin pehmeitä unkarilaisia luumuja. Valmistin niistä jälkiruokaa. Pilkoin pestyt luumut ja kastikkeeksi maustamatonta jogurttia maustettuna ripauksella vaniljasokeria.

4 kommenttia:

  1. Ihana, kun löysin sinut.

    Ihastuttavia ruokaohjeita, ja sellaisia- etten muuten ihan heti niitä keksisi itse.

    sain monta hyvää vinkkiä itselleni.

    Tuhat kiitosta !

    vintti

    VastaaPoista
  2. Kiitos vintti, tervetuloa uudelleen.

    Jos sinulla on blogi, niin vinkkaa siitä minulle.

    VastaaPoista
  3. Arleena

    Minä olen tääll:

    kehrasaari.blogspot.com

    Jostain syystä kone herjaa aina salasanojani, enkä pääse kommentoimaan niin, että osoitteeni jää linkiksi.
    Tätä konemaailmaa..

    Kyssäkaalia?
    Ohoh, mie en ole koskaan edes maistanut. Ikuna.

    vintti

    VastaaPoista
  4. vintti, sinne tullaan käymään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.