tiistai 22. heinäkuuta 2008

Täytetyt tortillarullat

Olin ostanut tortilloja jo viikonlopuksi ajatuksena valmistaa niistä kesäillan kevyttä syötävää. Olivat sitten jääneet tekemättä, mutta nyt niille löytyi käyttöä. Tein sekä suolaisia että makeita täytettyjä tortilloja. Suolaiset syntyivät helposti ilman uunia ja liettä, mutta makeat kävivät hetken uunissa.

Tortillat kinkkutäytteellä

Maustamatonta tuorejuustoa, dijon-hunajasinappia, mustapippuria ja chilijauhetta. Ainekset sekoitetaan ja levite notkistetaan kermatilkalla. Tarkista sopiva täytteen voimakkuus.
Tortilloille levitetään kauttaaltaan täyte ohuelti, päälle lehtisalaattia, Korpelan ohuita savukinkkuviipaleita (2), pilkottuja vihreitä oliiveja, pilkottua suolakurkkua, ohuita tomaattiviipaleita. Kääritään tiukalle rullalle. Nautitaan.
Kinkun tilalle voit kääriä myös juustoa, kalkkunaa tai erilaisia kasviksia. Jo ruokapöydässä sain vierailta kiittävän palautteen maukkaista tortilloista.

Tortillat banaanitäytteellä
Tämä on mukaeltu Matleena Lahden ohjeesta.

Täytteeksi neljälle tortillakiekolle 2 banaania, 3 rkl tuorejuustoa, 3 rkl murskattua maitosuklaata, ripaus kanelia. Murskaa banaanit haarukalla, sekoita joukkoon tuorejuusto, suklaamurska ja kaneli. Levitä tahna tortilloille ja rullaa napakoiksi kääröiksi.
Sulata rullien voiteluun 0,5 dl voita ja sekoita 3 rkl fariinisokeria. Voitele tortillat voisulalla ja paista 225-asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paistoin myös muutaman banaanipuolikkaan nautittavaksi tortillojen kanssa. Tarjoile täyteyt tortillat jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Meillä tarjottiin vaniljakastikkeen kera.

Makea tortillajälkkäri sai myös kiitosta. Luulen, että meillä tulee jatkossakin olemaan tortilloja eri täytteillä ruokapöydässä. Olivat ne niin hyviä. Täyteversioita löytyy rajana on vain mielikuvitus.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ja kuuloisia tortilloja! Niistä tulee tehtyä joskus nopeasti ruokaa töistä tultua. Mutta tuo makea versio on minulle aivan uutta, ei ole tullut mieleenkään aikaisemmin. Yhdistelmä on varmaan aika lyömätön, täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. katariina olet koin salaperäinen naamion takana, pitäisikö minunkin välillä vaihtaa tuota arleenan iänikuista kahvinjuontikuvaa.

    Meillä vieraat pitivät makeistakin tortilloista. Ja niin nopeita ovat valmistaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.