torstai 24. heinäkuuta 2008

Mozzarella-kasvispasta

Tämä on erinomainen raikas ja virkistävä kesäruoka, varsinkin viilennetyn kevyen valkoviinin kera. Näin kertoo Sophia Loren kirjassaan Makuja & Muistoja. Kirjan italialaiset pastat, salaatit, kala- ja liharuoat ovat olleet minulle innoittajina jo moneen ruokaan. Ohjeita on helppo muuttaa ja mukailla, niin teen lähes aina. Niin nytkin Spaghetti con Pomodoro Crudon innoittamana syntyi muunneltuna Mozzarella-kasvispasta.

600 g fusilli-pastaa tai spagettia
500 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
250 g mozarellaa ohuina viipaleina
1 punasipuli ohuina viipaleina
vajaa desi kivettömiä vihreitä oliiveja pilkottuna
vajaa desi sileälehtistä persiljaa silputtuna
vajaa tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi murskattuna, poistetaan myöhemmin
yrttisuolaa, mustapippuria
4 rkl neitsytoliiviöljyä
Keitä pasta al denteksi. Kun pasta kypsyy, laita suureen tarjoilukulhoon kaikki ohjeen ainekset ja kaada päälle öljy ja sekoita varovasti. Kaada kypsä pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä nopeasti, valuta hyvin ja lisää lämmin pasta kulhoon. Sekoita muiden ainesten joukkoon varovasti. Poista valkosipulinkynsi. Tarjoa ja aseta juustoraaste tarjolle erikseen.

Pasta oli kesäisen kevyttä. Sophian ohjeessa kirsikkatomaattien asemasta oli tavallisia tomaatteja kuutioina ja kapriksia, jotka jätin pois. Fusillin asemasta spaghettia.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.