perjantai 18. heinäkuuta 2008

Lohimedaljongit ja sitruunakastike

Norjanlohi oli erikoishintaista vain 3,99 euroa kilo. Meidän lohi painoi 1,796 kiloa ja oli raikkaan tuore. Sanomattakin on selvää, että lohesta syödään monta ateriaa. Lohi on fileerattu, puolikas graavattu ja toisesta puolikkaasta valmistettiin tänään lohimedaljongit. Keitin perkuujätteistä tänään myös kalaliemen myöhempää käyttöä varten. Kaupan vaaka kertoo, että usean aterian raaka-aineet maksoivat 7,17 euroa. Käytämme erikoistarjouksia, kun tarjouksessa on tuore ja laadukas tuote. Inflaation nousu näkyy ruuan hinnoissa. Ruoka on selvästi kallistunut vuoden aikana ja se koskettaa meitä kaikkia. Nyt keittiöön valmistamaan lohimedaljongeja ja sitruunakastiketta.

600 g lohifilettä
suolaa
mustapippuria
80 g Aura-juustoa
Leikkaa lohi tasakokoisiksi paloiksi . Leikka kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti ja käännä medaljongeiksi. Ripottele palojen päälle suolaa ja mustapippuria. Paista medaljongeihin väri nopeasti parilalla tai pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele päälle Aura-juustoa ja paista 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Kylmä sitruunakastike
1 prk kermaviiliä
1 sitruunan mehu
nippu ruohosipulia pieniksi silputtuna
1 tl suolaa
Purista sitruunamehu. Sekoita kermaviiliin mehu, ruohosipuli ja suola. Tarjoa lohen kanssa. Lohen seurana syötiin keitetyt perunat ja vihreää salaattia.

Lohimedaljongit raikkaalla sitruunakstikkeella olivat yksinkertaisen hyvää. Sitruunakastike kirpeänä sopi hyvin taittamaan sinihomejuustoisen lohen rasvaisuutta ja ruoka maistui kepeän raikkaalta.

3 kommenttia:

  1. Nami nami.Olipa teillapain halpaa lohta, taalla Israelissakin saa tuoretta norjalaista merilohta mutta hinta 20 euron tuntumissa, joten sita ei usein tule ostettua. Suomessa ollessani oikein ahmin lohta kun se on niin hyvaa:)Itse suosin kirjolohta,mutta sita ei taallapain ole.Taimenia (forelli)kasvatetaan taallapain altaissa,mutten ole niita kokeillut.

    VastaaPoista
  2. Täällä taas taimen taitaa olla hintavampaa kuin lohi. Meillä käytetään merilohta ja harvemmin kirjolohta. Niillä on ihan selvä makuero merilohen hyväksi.

    VastaaPoista
  3. yaelian, onko sinulla blogi. Olisi mukava vierailla siellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.