keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Punajuuri-perunasosekeitto

Taas punajuuresta, mutta kun se on niin maukas juures. Sosekeitto syntyi lähes kokonaan mikrossa. Ainoastaan punajuurilohkot kypsensin ensin liedellä. Tämä on sakea ja täyttävä keitto.

Punajuuri-perunasosekeitto

1 sipuli pilkottuna
250 g perunoita kuutioituna
1 omena kuorittuna ja raastettuna
4 rkl vettä
provencale-yrttimaustetta, sisältää timjamia, rosmariinia, oreganoa, salviaa, kynteliä
350 g keitettyjä punajuuria kuorittuina ja kuutioituina
1 laakerilehti
5 dl kuumaa kasvislientä
suolaa, mustapippuria
smetanaa
rucolaa
Laita sipuli, perunat, omena ja vesi kulhoon. Peitä voipaperilla ja kuumenna täydellä teholla mikrossa 10 minuuttia. Lisää yrttimauste ja kuumenna 1 minuutti.
Sekoita joukkoon punajuuret, laakerinlehti ja kasvisliemi. Peitä ja kuumenna täydellä teholla 12 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Anna jäähtyä ilman kantta 5 minuuttia.
Ota laakerilehti pois ja siivilöi kasvikset ja soseuta ne. Neste varataan kulhoon, johon kaadat kasvissoseen. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Peitä kulho ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 4-5 minuuttia.
Jaa keitto lautasille, lisää lautasille smetanaa ja koristele rucolalla.

Keitto on täyteläistä ja punajuuren maun mukaan hyvää. Keitto on sakea sosekeitto, sen kera ei välttämättä tarvitse edes leipää. Keiton jälkeen voi nauttia jälkkärinä mustapippurilla ja vaniljalla maustettuja mansikoita yksinkertaisesti.

1 kommentti:

  1. Keittokin on varmaan hyvää, mutta huomio kiinnittyi tuohon pöytäliinaan. Upea kerrassaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.