torstai 10. heinäkuuta 2008

Mansikka-raparperiherkku

Kotimaista mansikkaa on saanut jo jonkin aikaa. Suomalainen mansikka maistuu makean hyvältä, paremmalta kuin ulkolaiset. Siinä on niin täyteläinen maku ja makeus on kohdallaan. Tänään pekonipastan jälkeen maistui mansikka-raparperiherkku.


mansikoita paloiteltuna
raparperia sentin paloiksi viipaloituna
kaneli-sokeria ja voita kypsentämiseen
diggestive-keksiä murustettuna
kermaa ja vaniljasokeria vaahdotettuna
Kuullota raparperipalat pannulla voissa ja sekoita joukkoon kanelisokeria. Raparperipalat saavat jäädä ehjiksi, mutta pehmeiksi, anna jäähtyä. Murenna diggestiivikeksiä annosmaljan pohjalle. Aseta vuorotellen mansikkaviipaleita, raparperia ja kermavaahtoa annosmaljaan, viimeiseksi kermavaahtonokare. Koristele tuoreella mintunoksalla. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Nam. Tämä menee kyllä to do-listalle.

    VastaaPoista
  2. Mansikat ja raparperit, hyvä yhdistelmä tosiaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.