tiistai 29. heinäkuuta 2008

Aprikoosimaljat

Kaappiin jäi avattu pussi kuivattuja aprikooseja sunnuntailta. Paras käyttää ne, etteivät jää pitkäksi aikaa kaappiin. Maku.fi sivuilta löytyi hyvältä kuulostava ohje jälkiruuaksi. Tosin hiukan jouluinen, mutta eipä se haittaa. Mukaelin ohjetta hiukan, vähensin sokerin määrää ja mehu vaihtui horsmamehuksi.
Aprikoosimaljat

Liemi
1,5 dl vettä, ap-ohjeessa 2 dl
3/4 dl sokeria
2 kanelitankoa
pala kuivattua tai tuoretta inkivääriä
250 g kuivattuja aprikooseja
1,5 dl maitohorsmamehua, ap-ohjeessa 1 dl lakkalikööriä, konjakkia tai omenamehua
Tarjoiluun
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta Fkora Vanillaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta jogurttia, käytin Bulgarian jogurttia
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon huuhdellut aprikoosit ja anna kiehua hiljaa poristen 15-20 minuuttia. Jäähdytä. Poista inkivääripala ja kanelitangot.

Annostele aprikoosit liemineen jälkiruokamaljoihin. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja lisää jogurtti joukkoon.
Nostele vaahto aprikoosien päälle.

Jälkkäri oli todella hyvää, kannattaa maistaa vaikka joulu ei vielä olekkaan. Jos lakkoja saadaan tänä syksynä, kokeilen tätä lakoilla ja lakkaliköörillä. Lisään lakat hiukan jäähtyneeseen liemeen.Kanelin ja inkiväärin korvaan jollain muulla, ehdotuksia otetaan vastaan. Mikä sopisi lakkojen mausteeksi.

6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. (Uusi yritys kirjoitusvirheiden jälkeen ;))

    Hauskaa, erillinen ruokablogi! Oonkin toista blogiasi käynyt silloin tällöin vilkuilemassa. Tämä keittiö näyttää tosi hyvältä myös :)

    VastaaPoista
  3. anna,
    kiitos käynnistäsi. Pidän uneliasta kokista ja sen blogista, runomittaan tuli teksti.
    Hauskasti kirjoitettua ja maistuvaa kokkausta.

    VastaaPoista
  4. No nyt kyllä heräsi mielenkiinto: maitohorsmamehua?! Saako moista ostaa jostakin vai itsekö olet tehnyt? Ja millaiselta se mahtaa maistua?

    Minäkin jo odottelen, että saisin tuoreita lakkoja käsiini ja pääsisin kokeilemaan paria varastossa olevaa reseptiä. Hinta vain kauhistuttaa jo etukäteen, kun kaikki muutkin marjat ovat olleet nyt niin kovin tyyriitä...

    VastaaPoista
  5. Maitohorsmamehua ja -hyytelöä ostin isosta S-marketista. Maistiaisten yhteydessä innostuin. Hyytelö on aika miedon makuista, sitä on käytetty kanaruokien yhteydessä.
    Mehua voi laimentaa, tosin sekään ei ole kovin voimakasta. Esim tuohon jälkkäriin en laimentanut ollenkaan.
    Olen käyttänyt myös pitkiin juomiin kirkkaiden lisäksi sitä

    Valmistajan sivut: www.asellus.fi

    VastaaPoista
  6. Yritin tuossa päivänä muutamana käydä Aselluksen kotisivuilla, mutta sielläpä olikin viesti, että yrityksen toiminta on "loppunut ylivoimaisten vaikeuksien vuoksi". Se siitä maitohorsmamehusta sitten... :-(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.