maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kasvismunakas

Tänään maanantaina en halunnut kuluttaa aikaa keittiössä. Munakas on nopea vlmistaa. Täytteet tekevät munakkaasta ruokaisan ja mehevän.
Kasvismunakas näin se syntyi extempore.

Huuhtele ja pilko kukkakaali. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi.
Valmista yhdelle kahden munan munakas. Riko munien rakenne, lisää joukkoon 2 rkl vettä, suolaa ja mustapippuria. Paista munakas, lisää kukkakaalikukinnot ja kuutioitua kesäkurpitsaa puolikkaalle munakkaasta. Käännä päälle munakkaan toinen puoli. Anna olla hetki pannulla. Liuuta munakas lautaselle. Tarjoa tomaattilohkojen ja persiljakukintojen kera.

Munakas ja kukkakaali sopivat erittäin hyvin keskenään. Mausteita kannattaa käyttää niukasti, niiden ei tarvitse peittää kukkakaalin mietoa makua. Mieto kesäkurpitsa sopi hyvin joukkoon.
Tomaatit ja voimakasmakuinen persilja lisukkeena täydensivät kasvisten maut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.