torstai 17. heinäkuuta 2008

Kasvis-perunasalaatti Sophiaa mukaellen

Sophia Lorenin keittokirjasta, Makuja&Muistoja, löytyy toinen toistaan mehukkaampia italialaisia ruokia. Insalata Ricca, Hieno salaatti, oli tänään innoittajana ruokaisaan kasvis-perunasalaattiin.
Toripöydät notkuvat vihanneksista ja kasviksista, uudet punajuuret näyttävät vielä puuttuvan.
Herneitä, kurkkua, purjoa, tomaattia, paprikaa, basilikaa ja perunoita, niitä hupeni tähän ruokaan. Tein suomalaisen version, pavut korvasin tuoreilla herneillä. Tonnikala purkissa ei ole meillä suosittua, jätin sen pois. Sen voi palauttaa tähän salaattiin, jos siitä pitää. Samoin cornichonit, suolakurkut, korvasin tuoreella kurkulla, tietysti tuore avomaankurkku kävisi myöskin. Niitä saadaan ehkä hiukan syksymmällä.
Kasvis-perunasalaatti syntyi näin.

5 keskikokoista perunaa keitettynä
1 vihreä paprika silputtuna
4 kypsää keskikokoista tomaattia isoina kuutioina
pala purjoa ohuiksi renkaiksi leikattuna
pieni purkki vihreitä kivettömiä oliiveja, mustat sopivat myös vihreiden lisäksi
3 kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
1 litra tuoreita herneitä riivittynä
(4 suolakurkkua karkeaksi pilkottuna)
puolikas tuoretta kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuna ja lohkottuina
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
Kastike
3/4 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl Dijon hunajasinappia
3 rkl balsamicoa punaista
suolaa, mustapippuria, sokeria
Viipaloi vastakeitetyt hiukan jäähtyneet perunat salaattikulhoon. Lisää kaikki kasvikset kulhoon Sekoita varovasti ja laita munalohkot salaatin päälle.
Sekoita kulhossa keskenään oliiviöljy, sinappi ja balsamico tasaiseksi kastikkeeksi, mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Voit lisätä silputtuja yrttejä kastikkeeseen, jos haluat. Minulla oli basilikasilppu jo salaatissa, joten jätin yrtit pois kastikkeesta.
Kaada kastike salaatin päälle. Koristele anjoviksilla ja saksanpähkinöillä, jätin tästä versiosta pois. Nauti, paahdettu leipä tai vastaleivotut sämpylät sopivat salaatin kanssa.

Salaatti oli ruokaisaa ja hyvää ja se syötiin Gustavsbergin Natur-sarjan valkoisista kulhoista.
Olipas tämän blogin päivityksessä ongelmia. Blogilista ei huoli millään tätä mukaan. Kokeilenpa nyt uudestaan taas jo kymmenennen kerran.

2 kommenttia:

  1. Sophia Loren on jotenkin niin viehättävä - naisellinen ja tempperamenttinen. Täytyykin etsiä kirja kirjastosta.

    Jos olisit saanut punajuuria, olisitko käyttänyt niitä salaattiin? Kasvatan niitä ensimmäistä kertaa, mietin käyttötapoja.

    VastaaPoista
  2. Odotan oikein milloin saan punajuuria. Tähän salaattiin en olisi käyttänyt, mutta joku muu versio kylläkin

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.