torstai 3. heinäkuuta 2008

Savulohta salaatissa

Kesään sopivat kepeät ruuat. Kirjolohi sopii hyvin savustettavaksi ja ostan sitä silloin tällöin. Tuoreena ostan mieluimmin merilohta. Savukalasalaattia ranskankermakastikkeella ja muutama keitetty peruna siitä koostui tämän päivän päivällinen.

Pehmeälehtistä keräsalaattia revitään laakealle vadille
Kesäkurpitsan puolikasviipaleet levitetään salaattivadin pohjalle
Tomaatit lohkotaan ja levitetään vadin reunoille
Punaista paprikaa viipaloidaan mukaan , jääkaapissa oli puolikas, joten inspiroin sitä tähän
Savustetusta kirjolohesta poistetaan nahka ja se viipaloidaan salaattiainesten päälle
Basilika- ja lehtipersiljasilppua ripotellaan lopuksi pinnalle

Ranskankermakastike syntyy nopeasti.
Ranskankermaa purkki kumotaan pieneen kulhoon ja sekoitetaan sileäksi
Savulohen kapea viipale murskataan haarukalla pieneksi, sekoitetaan
Ruohosipuli hakataan pieneksi hakkelukseksi, saa olla kourallinen, sekoitetaan
Basilikaa, muutama lehti, hakataan silpuksi, sekoitetaan
Yrttisuolaa n 1 tl sekoitetaan ja tarkistetaan maku

Savukalasalaatti nautitaan ranskankermakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera. Kastike oli mehukas ja savukalamuruste kastikkeessa täydensi sopivasti kala-aterian kokonaisuudeksi.
Savukirjolohta kului 280 grammaa ja se maksoi 5,30 €. Määrä riitti aterioiksi 2-3 henkilölle.

2 kommenttia:

  1. Savulohi on niin ihanaa salaateissa. Olen Suomessa lomalla sillä asun muualla,ja herkuttelen niin paljon kun vain voin savukalalla.Missään en ole saanut niin hyvää savukalaa kuin Suomesta!

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä Suomessa on hyvää savukalaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.