sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Hedelmäistä broileria

Hedelmät sopivat hyvin broileriruokiin. Tänään sunnuntaina hedelmäiset broilerifileet kypsyivät huolettomasti miedossa uunilämmössä. Valkoviinin korvasin omenasiiderillä, joka sopii hyvin broilerin makuun. Siideriä meillä ei kuitenkaan juoda, sitä ostetaan vain ruuanvalmistukseen, kuten juuri tänään.
Hedelmäinen broilerifilee

Maustamattomia broilerifileitä lukumäärä syöjien mukaan
Kuivattuja luumuja 4 kpl per filee
Kuivattuja aprikooseja 4 kpl per filee
Mehukasta päärynää yksi kapeahko soiro per filee
2 dl siideriä per 700 g fileitä
2 viipaletta amerikanpekonia per filee
ripaus kuivattua rosmariinia
suolaa
omenaa ja päärynää
Pilko karkeasti kivettömät luumut ja aprikoosit. Laita kulhoon ja kaada päälle siideri, anna liota puolisen tuntia. Säilytä neste uunivuokaan laitettavaksi.
Avaa fileet terävällä veitsellä, jotta saat käärittyä niistä pikkurullat. Ripottele fileille hieman suolaa ja levitä päälle ohuet pekoniviipaleet. Levitä pekonille liotetut luumu- ja aprikoosisuikaleet.
Kuvassa juuri uunista otettu kypsä täytetty filee.
Leikkaa kuoritusta päärynästä vielä pitkä suikale fileiden sisään. Kääri fileet rullalle ja sulje hyvin cocktailtikuilla. Aseta fileet uunivuokaan. Kaada päälle liotussiideri, jos haluat lisää hieman siideriä. Lado uunivuokaan kypsymään myös kuorittuja omena- ja päärynälohkoja. Ripottele pinnalle kuivattua rosmariinia vain niukalti.
Paista 175-asteessa noin tunti. Keitä lisukkeeksi riisiä.

Alkuruokana maistui fetasalaatti, sitä lisättiin myös fileeannokseen mukaan. Uunivuuassa kypsyneet hedelmälohkot ovat mehukkaita lisukkeita riisin kera. Tämä ruoka oli lähes rasvatonta, kevyttä, mutta maukasta. Pekonin asemasta voit käyttää vuohenjuustoa.

4 kommenttia:

  1. Olipas herkullisen näköinen ruoka. Ajattelin kokeilla kun seuraavan kerran kun saan ruokavieraita.... toivottavasti pian! Broilerivinkkejä olenkin erityisesti kaipallut.
    Kun leikkaat fileet täytettä varten kuinka sen teet? jotta saat noiden hyvin koossa pysyviä rullia kuten kuvassa näkyy.

    VastaaPoista
  2. Veitsi täytyy olla terävä ja leveä keittiöveitsi oli käytössä. Oikeastaan se lähtee aika hyvin etenemään, kun saa ensimmäisen viillon koko leveydeltä tehtyä.

    Saumakohta jää ylöspäin kuten kuvasta näkyy ja ocktailtikuilla käärö pysyy kasassa. Ennen tarjoilua vedän tikut pois.

    VastaaPoista
  3. Onpa maukkaan näköinen ruoka! Hedelmät sopivat tosi hyvin miedon broilerin mukaan, tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Täytetyt broilerifileet olivat yllättävän täyttäviä. Huomasimme, että iltakahvilla ei tarvittu mitään suuhunpantavaa (usein tarvitaan) pelkkä kahvi riitti.

    Olisiko tuo hedelmien sokeripitoisuus antanut energiaa yllin kyllin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.